• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
​Covid-19 tedavisi gören 108 yaşındaki Fatma nine şifa buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt’in Eruh ilçesinde yaşayan ve 10 gün önce Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine Covid-19 teşhisi ile yatırılan 108 yaşındaki Fatma Özdemir, ileri yaşı ve kronik kalp ritim bozukluğu olmasına rağmen yaptırdığı aşılar sayesinde tedavi gördüğü hastaneden şifa bularak taburcu edildi.

 

108 yaşında olmasının yanı sıra ileri kronik kalp ritim bozukluğu bulunan Özdemir’in daha önceden yaptırmış olduğu aşıların iyileşmesinde büyük bir katkı sağladığını ifade eden Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Mazlum Dursun, şunları söyledi:

“Hastamıza yaptığımız tetkiklerde 2 doz Sinovac ve bir doz Biontech aşılarını yaptırdığını tespit ettik. Hastamız tedaviye olumlu yanıt verdi, kısa süreli bir yatış sonrası bugün evine şifa bularak taburcu ediyoruz hastamızı, ileri yaşta ve kronik hastalığı olmasına rağmen tedaviye olumlu yanıt vermesini aşı olmuş olmasına bağlıyoruz. Hasta yakınları da tam doz aşılı ve tamamı Covid-19 olmalarına rağmen tek bir yatış oldu, o da şu anda şifa bularak taburcu oldu bu vesile ile tüm vatandaşlarımıza Sağlık Bakanlığın önerdiği şekilde aşılanmasını öneriyoruz.”

İleri yaşta ve kronik hastalıkları olması hastalığı daha ağır geçmesine ve entübe olmasına sebebiyet verebileceğine dikkat çeken Mazlum Durmuş, yapılan tüm araştırmalarda aşının hastane yatışlarını azaltmasa bile yoğun bakıma gidişleri ve vefat oranlarını çok ciddi oranda azalttığını söyledi.

Babaannesinin Covid-19’u atlattığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Çiğdem Özdemir, işlemesinde katkısı olan doktor ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Covid-19 artık aşısızların hastalığı

"Artık bu hastalık aşısızların hastalığı, bugüne kadar aşıyı ertelemiş olan tüm halkımızı aşı olmaya davet ediyorum." diyen Başhekim Selahattin Vural, Siirt halkına aşı çağrısında bulundu.

Vural, "108 yaşımda ki Fatma teyzemizin hastanemizden şifayla taburcu olması bize çok büyük bir mutluluk vermiştir.  10 gün önce Covid-19 tanısı ile başvuran hastamız, 108 yaşında ve aynı zamanda kardiyak sorunları olan hastamızdı, daha öncede 2 doz Sivac ile bir doz da Biontech aşısı olmuştu, 10 günlük bir tedavinin ardından yaşına rağmen bu gün şifa bularak taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Bunu da halkımızla paylaşmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)  

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir