• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
TÜBİTAK Başkanı Mandal Batman Üniversitesi Rektörü Demir’i ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Batman Üniversitesinin projeleri ve TÜBİTAK’ın desteklerine ilişkin karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’ın şeref defterini imzalamasının ardından Rektör Demir, Batman Üniversitesinin projelerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. TÜBİTAK’a yapılan akademik proje başvuruları hakkında istatistiki bilgileri paylaşan Demir, göreve geldikleri günden bu yana tamamlanan projeleri anlattı.

Petrol Kuyularındaki Ekipmanlarda Oluşan Olası Mekanik ve Elektrik Arızalarının Uzaktan Tespiti İçin Yapay Zekâ Tabanlı Otomasyon Sisteminin Geliştirilmesi ve Uygulanması, Üniversite - Kamu - Sanayi Kapsamında Tamamlanmış TEYDEP Projesi ve Geliştirilen Ürünün Mevcut Pompa Takip Sistemleri ile Karşılaştırılması projelerinin tamamlandığını anlatan Demir, devam eden ve başvuru aşamasındaki projelere ilişkin bilgiler verdi.

 “Göreve geldiğimiz günden bu yana çok sayıda projeyi hayata geçirdik”

Prof. Dr. Hasan Mandal’ın Batman Üniversitesini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin TÜBİTAK’ın birçok projesine başvurduğunu ve bu projelerin TÜBİTAK tarafından desteklenmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana çok sayıda projeyi hayata geçirmek için önemli adımlar attıklarını kaydeden Rektör Demir, sözlerine şu şekilde devam etti: “Batman Üniversitesi olarak şehrimizin öz kaynaklarını ön plana çıkararak bu kaynaklara yönelik ihtisaslaşma adına birçok proje ürettik. Sizlerin de desteği ile bu projelerimiz yakında sahada hayat bulacak. Projelerimizin bir kısmı şehrimize ve bölgemize katma değer kazandıracak projeler. Bu projelerimizin yanı sıra eğitim ve öğretim faaliyetlerimize yönelik de önemli projeler geliştirdik. Kısa süre içerisinde bu projelerimizi de hayata geçirerek kaliteli ve nitelikli eğitim imkânı ile öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacağız.”

Batman Üniversitesini ilk kez ziyaret etme fırsatı bulduklarını belirten TÜBİTAK Başkanı Mandal, üniversitenin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve projelerini desteklemeye hazır olduklarını söyledi.

TÜBİTAK’ın yeni dönemdeki projelerine ve desteklerine yönelik de açıklamalarda bulunan Mandal, Batman Üniversitesinin hem fiziki yapısı hem de projeleri ile adından söz ettiren bir üniversite olacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

TÜBİTAK Başkanı Mandal’ı Batman Üniversitesinde misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirten Rektör Demir, görüşme sonrasında günün anısına Başkan Mandal’a hediye takdim etti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir