• DOLAR 32.515
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2428.53
  • ...
Malatya'da aşı olmayan şoför ve hosteslerin çalışmasına izin verilmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, önümüzdeki pazartesi günü başlayacak 2021-2022 eğitim öğretim yılında belirlenen servis ücretleri ile ilgili ve yaklaşık 2 yıldır kontak kapatan servisçi esnafın yaşadığı sıkıntılar ile ilgili açıklamada bulundu.

İnce, 0-5 kilometre arası 260 TL, 05-10 kilometre arası 275 TL, 10-20 kilometre arası mesafelerde ise 290 TL olarak belirlendiği, lise ve dengi okullarda ise 20 kilometreyi aşan mesafelerde her kilometre başı 6 TL’nin ilave edileceği, bunda hostes ücreti ile KDV’nin dahil olduğu ve bunun dışında bir ücretin istenildiği takdirde kendilerine başvurulması gerektiğini söyledi.

 

“Yaklaşık 2 yıldır kontak kapatan servisçi esnafımızın araç ve BAĞ-KUR borçlarının faizsiz ertelenmesini talep ediyoruz”

2021-2022 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, Covid-19 salgını nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da 2 yıla yakındır okulların kapalı olmasından dolayı servisçi esnaflarımız çok büyük mağduriyetler yaşadı. Malatya ve Elâzığ’ın diğer illerden bir farkı ise 24 Ocak 2020 depremiyle birlikte okulların tatil olması ve Covid-19 salgını ile birlikte yaklaşık 2 yıldır esnafımız kontak kapatarak işsiz kaldılar. Bu konuda devletimizin ve hükümetimizin servisçi esnaflarımıza birçok desteği olmuştur ancak okulların açılmamasından dolayı esnaflarımız araç ve BAĞ-KUR borçlarını ödeyemez haldedir. Bu konuda devletimizin servisçi esnaflarımızın araç borçlarını ve BAĞ-KUR borçlarını faizsiz ertelenmesini talep ediyoruz.” diye kaydetti.

“Okulların açılacağı için Malatya’da adeta bayram havası esiyor”

2021-2022 eğitim öğretim yılının başlanacağından dolayı Malatya’da adeta bir bayram havasının olduğunu kaydeden İnce, “Servisçilerimiz Covid-19 salgınına karşı araçlarda dezenfektan temizlik gibi tüm önlemlerini aldı. Hem Hostes ve şoförlerin eğitimleri verilerek 2021-2022 eğitim öğretim yılı için tüm hazırlıklarımızı yaparak velilerimizin öğrencilerimizi servis araçlarımıza güvenle vereceklerdir ve bizler de öğrencilerimizi sağlıklı ve güvenli bir şekilde taşıyacağız.” dedi.

“Aşı olmayan şoför ve hosteslerimizin çalışmasına izin verilmeyecektir”

Servis şoförlerine, rehber personellere ve hosteslere aşı olması çağrısında bulunan İnce, “Aşı olmayan şoför ve hosteslerimizin çalışmasına izin verilmeyecektir. Bilindiği üzere PRC testi zorunlu hale gelmiştir. Bu konuda özellikle servis çalışanlarını aşıya davet ediyorum.” diye konuştu.

2021-2022 eğitim öğretim yılının servis fiyatlarını da açıklayan İnce, “Anaokulu ve İlkokul öğrencilerimiz için 0-5 kilometre arası 260 TL, 05-10 kilometre arası 275 TL, 10-20 kilometre arası mesafelerde ise 290 TL olarak belirlenmiştir. Bunun içerisinde hostes ücreti ile KDV’de vardır. Lise ve dengi okullarda ise 0-5 kilometre arası 260 TL, 05-10 kilometre arası 275 TL, 10-20 kilometre arası mesafelerde ise 290 TL olarak belirlenmiştir. 20 kilometreyi aşan mesafelerde ise her kilometre başı 6 TL ilave edilecektir. Ayrıca şehit çocuklarını araçlarımızda ücretsiz taşıyacağız ve aynı araçta kardeş olduğunda ise yüzde 10 indirim kararı alınmıştır.” dedi.

“Belirlenen fiyatların üzerinden fiyat talep edildiğinde bizlere bildirmelerini rica ediyorum”

İnce, “Velilerimizden ricamız hizmeti kimden alıyorlarsa parayı da onlara vermeleridir. Şirket okul gibi yerlere ücreti ödemeyerek direk servisçi esnafımıza verildiği takdirde daha sağlıklı olacaktır. Açıkladığımız fiyatlar üzerinden bir fiyat alındığı takdirde odamıza başvuru yapılması ya da büyükşehir belediyemize bildirilmesi bu konuda bizlerde mutlaka gerekli tedbirleri alacağız. Bu fiyatların üzerinden hiçbir servisçimiz fiyat talep edemez. Özellikle özel okullarda bu fiyatın üzerinden fiyatların alındığı ihbarları bizlere geliyor. Gerek milli eğitim gerek odamız gereken incelemeleri yapacağız. Velilerimizin şunu bilmesini istiyorum. Özel okullarda bu fiyatların üzerinden bir fiyat alınıyorsa muhakkak okul onu kendisi için alıyordur. Servisçi esnafı için almıyordur. Bunun özellikle velilerimizin ve öğrencilerimizin bilmesini istiyorum. Belirlenen fiyatların üzerinden fiyat talep edildiğinde bizlere bildirmelerini rica ediyorum. Açıklanan fiyat dışında hafta sonu etüt gezi gibi faaliyetler ise ayrıca ücrete tabidir.” diye belirtti. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir