• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
`Halkımızı Gaziantep İstasyon Meydanına Bekliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİATNEP - Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü, kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasını Gaziantep Koordinatörü Mustafa Eroğlu okudu.

Kutlu Doğum etkinlikleriyle ilgili bilgi veren Eroğlu, "Türkiye`de bu yıl itibarı ile yaklaşık 230 yerde Kutlu Doğum etkinliği yapılması planlandı. Peygamber Sevdalıları Gaziantep Koordinatörlüğü olarak İstasyon Meydanında etkinliğimizi yapmak üzere yaklaşık bir aydır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gaziantep İstasyon Meydanında 14 Nisan Pazar günü yapacağımız Kutlu Doğum etkinliğine Peygamber sevdalısı tüm halkımızı Peygamber sevgisini yaşamak ve paylaşmak üzere İstasyon Meydanına davet ediyoruz" dedi.

Peygamber sevgisinin, tüm İslam ümmetinin üst kimliği olduğunu düşündüklerini belirten Eroğlu, "İslam ümmetinin tüm tefrikaları bırakıp, Peygamber sevdası etrafında bir araya geleceğine inanıyoruz. Kutlu Doğum etkinliklerine halkımızın teveccühünün her yıl artması, yapılacak etkinliği iple çekmeleri, bunun en büyük göstergesidir" şeklinde konuştu.

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde meydana gelen olaylara da değinen Eroğlu, "Yüz yıldan fazla bir zamandır halkımızın değerleri ile kavgalı olan, halkı İslam`dan ve öz değerlerinden koparmak için her türlü zorbalığı meşru gören ulusalcı CHP zihniyeti ve onun taklitçisi Kürt ulusalcı BDP/ PKK zihniyeti, halkın Allah`a ve Resulüne olan teveccühünü ve tutkusunu görünce tıynetlerinin gereği olan zorbalıklarını tekrar icra etmeye başlamışlardır " ifadelerini kullandı.

Yapılan saldırı ve haksızlıklara tepki gösteren Eroğlu, "Halkın önüne koyabilecekleri bir değer olmadığından dolayı acziyetlerini ellerindeki sopa ile kapatmaya çalışan bu zihniyeti kınıyoruz. Halkın değerleri ile barışmadıkları müddetçe, halkın gönlünde bir yerlerinin bulunamayacağını, bu halkın bu tür düşünceleri içlerinden söküp atacağını, bunların kendilerine tarihin çöplüklerinde bile yer bulamayacaklarını belirtiriz. Peygamber sevdalısı halkı sükûnete diğer tarafları ise aklıselime davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bir gazetecinin Peygamber Sevdalılarının çözüm sürecine ilişkin sorusunu yanıtlayan Eroğlu, "Birçok platformda süreci desteklediğimizi art niyet olmadığı sürece de arkasında olduğumuzu da ifade ettik. Sürecin her yerinde olacağız diye bir kaide söz konusu değildir. Biz gönlümüzle atılacak adımları destekliyoruz" dedi.

Çözüm sürecinin desteklenmesine rağmen İslami i yapıların bu konuda özellikle muhatap alınmadığını belirten Eroğlu, "Yapılan toplantı ve organizasyonda İslami kesim davet edilmedi ve sürecin dışında bırakıldı. Bu nedenle Devlet yetkilileri ile BDP/PKK`lilerinin kendi aralarında anlaştıkları, Peygamber Sevdalıları ile İslami platformları işin dışında tutukları düşüncesi biz de hâkim oldu" şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan İskenderun İlim-Der Başkanı Muhammed Aybakan ise, İskenderun Belediyesinin Kutlu Doğum etkinliğine olan tahammülsüzlüğüne dikkatt çekti ve, "Yaklaşık iki aydır Kutlu Doğum etkinliği için Peygamber Sevdalılarına müsait bir yer verilmedi. Talebimiz, etkinliğimizi her kesimin etkinlik yaptığı ve bizim içinde müsait olan Anıt Meydanında yapmak. Meydanın tapusunu istemiyoruz" dedi.
(Şefik Mert-Bekir Aslan- İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir