• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Bölgeyi kaosa sürüklemek isteyenler başarılı olamayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR -HÜDA PAR, Dicle Üniversitesinde Bilge Gençlik Kulübünün Kutlu Doğum etkinliği düzenlemesine tahammül edemeyerek inançlı öğrencilere saldıran PKK/BDP yandaşlarının çıkardığı kargaşa ve Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Yusufi-Der`e düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili basın açıklaması yaptı.
 
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın açıklamasında BDP`nin provokasyondaki rolüne dikkat çekilerek bu partinin sağduyulu hareket etmesi gerektiğine vurgu yapıldı.
 
Hür Dava Partisi adına açıklama yapan genel başkan Av. Hüseyin Yılmaz, "Bölgede istenmeyen olaylar yaşanmakta, bu tür kargaşaların yaşanması bölge insanını olumsuz etkiliyor" dedi. Bölgenin kaosa sürüklenmek istendiğine dikkat çeken Yılmaz, provokatif girişimlerde bulunanlara uyarılarda bulundu.
 
Olayların kaynağı Düo-Der`dir
"Üniversiteli gençlerin fikri olarak tartışması gerekir, bedenen değil." diyen Yılmaz, " Dicle Üniversitesinde yaşanan olayları birileri Hizbullah-PKK çatışması olarak göstermek istiyor. Bunlar tamamen yanlıştır. Olayın asıl sebebi Bilge Gençlik Kulübünün Hz. Muhammed`in Kutlu doğumu münasebetiyle bir konferans vermek istemesi ve buna karşılık kendilerini üniversitenin sahibi gören Düö Der öğrencilerinin tavrıdır. Yani olay iki öğrenci kulübü arasında gerçekleşiyor, başka bir tarafa çekmenin anlamı yok" ifadelerini kullandı.
 
BDP sağduyulu davranmalı
Bilge Gençlik Kulübü üyelerinin sürekli sağduyula hareket ettiğini vurgulayan Yılmaz, "Olayların ilk gününden itibaren sağduyula hareket eden kulüp üyeleri kendi arkadaşlarının bıçaklanarak yaralanması karşısında dahi sağduyulu hareket etmeye çalışmıştır. Tüm olanlara baktığımızda gerçekleşen olaylar tek taraflıdır. Asıl sağduyulu davranması gereken BDP kontrolündeki öğrenci grubudur" diyerek BDP`nin sağduyulu davranmasını istedi.
 
BDP öğrencileri kışkırtıyor
Hür Dava Partisi olarak üzüldükleri noktanın BDP`li vekillerin yaşanan olaylarda `öğrencilerimizin arkasındayız` gibi tahrik ve teşvik edici sözleri olduğunu belirten Yılmaz, "Bu sözlerle BDP`li vekiller, Kürt gençleri birbirine düşürmek istiyor. BDP`nin bu tavrını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bilge Gençlik Kulübünün tüm üyeleri gerekli hassasiyetlerini korumaya çalışmıştır. Olayları büyüten ve kaos ortamı oluşturmak isteyenlerin kimler olduğu ortadadır" dedi.
 
Olaylar öğrenciler arasında cereyan etmektedir
Bazı grupların olayı Hür Dava Partisi-BDP çatışması olarak göstermek istediklerini ifade eden Yılmaz, " Yaşanan olaylar iki öğrenci grubu arasında gerçekleşmiştir. Başka tarafa çekmek isteyenler başarılı olamayacak, burada BDP`nin de yapması gerekenler var" diyerek BDP`nin sağduyu konusunda samimi olmadığını ifade etti.
 
Bölge kaosa sürüklenmek isteniyor
Yusufi-Der`e yapılan saldırının amacının bölgeyi kaosa sürüklemek olduğunu bunu yapmak isteyenlerin başarılı olamayacağını Hür Dava Partisi olarak yapılan bu olayların bitmesini istediklerini ifade eden Yılmaz, " Bizler daha Mustazaf-Der`ken bile yapılan yüzlerce saldırıya karşı metanetimizi koruduk. Yüksekova şubemize yapılan baskında hayatını kaybeden Şube Başkan Yardımcımız Ubeydullah Durna`ya rağmen sağduyumuzu koruduğumuzu herkes gördü. Şu an yaşanan olaylarda sağduyulu davrananın kim olduğu ortadır" dedi.
 
BDP üstüne düşeni yapmıyor
Yılmaz, "Bölgede kargaşa üretmeye çalışan herkese sesleniyorum, uygulamaya koyduğunuz hesaplarınız tutmayacak. Olayların yatışması konusunda BDP üstüne düşeni yapmıyor. Eğer yaparsa olaylar bu kadar büyümezdi." İfadelerini kullandı.
 
Hizbullah bölgenin gerçeğidir
Yılmaz son olarak, " Bölgede Hizbullah`ın bir gerçek olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bölgede kalıcı barış yapılmak isteniyorsa hem Hizbullah`ın hem de PKK`nın bir arada yaşamayı kabul etmesi gerekir. Bölgede bu tür olayların yaşanması istenmiyorsa herkesin sağduyulu davranması gerekir" dedi.
(M.Sait Adiyaman/Fikret Kavgalı - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir