• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Covid-19'un "Mu mutasyonu" Japonya'da görüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Sağlık Örgütü tarafından aşılara karşı dirençli olabileceği endişesiyle "İzlenmesi gereken mutasyon" olarak tanımlanan "B.1.621", vaka sayılarında yeterli düşüşün sağlanamadığı Japonya'da endişelere nede

Japonya Sağlık Bakanlığı, pozitif sonuçlar üzerinde yapılan genetik incelemelerde vakaların Mu mutasyonu olduğunun tespit edildiğini duyurdu. Haziran ayı sonlarında Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Narita Havalimanı'na gelen 40'lı yaşlardaki bir kadın yolcu ile temmuz başında İngiltere'den Haneda Havalimanı'na inen 50'li yaşlardaki bir diğer kadın yolcunun mu mutasyonu ile enfekte olduğunun tespit edildiği ifade edildi.

DSÖ, mu mutasyonunun küresel yaygınlığının şu anda yüzde 0,1 seviyelerinde olmasına karşın, Kolombiya'da vakaların yüzde 39'unu ve Ekvator’daki vakalarını yüzde 13'ünü oluşturduğuna dikkat çekmişti.

Şimdiye dek görülen Covid-19 mutasyonlarını VOC (endişe verici mutasyon) ve VOI (ilgi mutasyonları) olarak sınıflandıran DSÖ, daha önce Alfa, Beta, Gamma ve Delta mutasyonları "endişe mutasyonları" sınıfına dahil etmişti.

"Mu mutasyonu" ise an itibariyle takip edilmesi gereken "ilgi mutasyonları" arasında yer alıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir