• DOLAR 32.556
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.07
  • ...
Tan ve Baydemir’den Sağduyu Çağrısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, son günlerde Dicle Üniversitesi`nde yaşanan olaylar nedeniyle sağduyu çağrısı yaptı.

Bütün görüşlere karşı saygılı olunması gerektiğini ifade eden Tan, “Kardeşlerimizin arasında bir sulh yapmak mecburiyetindeyiz. Ateşe benzin değil, su dökmek mecburiyetindeyiz. Bütün farklı görüşlerin birbirine saygılı olmasını da anlatmak mecburiyetindeyiz.” dedi. Diyarbakır’ın tüm farklılıkları bünyesinde barındırdığına dikkati çeken Baydemir ise “Kilise, cami, havra ve güneş tapınağı bütün inançlar aynı mekanda. Kapıları aynı avluya açılıyor. İnsanlık, ecdadımız bunu başarmış. Biz nasıl başarmayacağız?” ifadelerine yer verdi.

Dicle Üniversitesi`nde (DÜ) düzenlenen "Diyarbakır Kalesi ve Tarihi Şehri ICOMOS/ICOFORT 2013 Diyarbakır" toplantısına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Osman Baydemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Toplantıda söz alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, Dicle Üniversitesi’nde son günlerde öğrenciler arasında çıkan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Baydemir, üniversitede istenmeyen olayların yaşandığını söyledi. Kendisinin de 21 yıl önce Dicle Üniversitesi`nde okuduğunu belirten Baydemir, geçmişte yaşanan sıkıntılara benzer olayların son 1 haftadır yaşandığını dikkati çekti. Üniversite öğrencilerinden sağduyulu olma çağrısında bulunan Baydemir, şöyle konuştu: “O zaman yaşadığımız kimi sıkıntıları bu son 1 haftadır üniversitemizde tanık oluyoruz. Benim oradaki bütün öğrenci kardeşlerime çağrımdır: görüşünüz ne olursa olsun fikriniz ne olursa olsun görüşümüz ve fikrimiz ne olursa olsun kardeşçe yaşamamızın önünde bir engel yoktur. Hiçbir engel yoktur.”

Diyarbakır’da İslam aleminin 5. Haremi Şerifi olan Ulucami’nin olduğunu dile getiren Baydemir, şehirde kilise, cami, havra ve güneş tapınağının, bütün inançların aynı mekan içerisinde olduğunu ifade ederek, “Kapıları aynı avluya açılıyor. İnsanlık, ecdadımız bunu başarmış. Biz nasıl başarmayacağız? Ayıp değil mi? Günah değil mi? Diyarbakır başaracak. İşte geçmişimizle tanıştığımız anda, geçmişimizle buluştuğumuz oranda, aydınlık geleceği inşa edeceğiz. Bu uğurda da asla ama sala vazgeçmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

TAN: ATEŞE BENZİN DEĞİL, SU DÖKMEK ZORUNDAYIZ

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise, son birkaç gündür Dicle Üniversitesi’nde istenmeyen olayların yaşandığını söyledi. Üniversite öğrenin gören öğrencilerin ve çalışanların dil, din, ırk, mezhep gözetmeksizin kendileriyle kardeş olduğunu ifade eden Tan, şu çağrıda bulundu: “Burada öğrenim gören, görev yapan bütün insanlar bütün öğrenciler, görevliler dil, din, mezhep, memleket, siyasi görüş, inanç, parti, farkı gözetilmeksizin bizim kardeşlerimizdir. Benim kardeşimdir. Kardeşlerimizin arasında bir sulh yapmak mecburiyetindeyiz. Ateşe benzin değil, su dökmek mecburiyetindeyiz. Bütün farklı görüşlerin birbirine saygılı olmasını da anlatmak mecburiyetindeyiz. Bunu da bir kardeşinizin, ağabeyinizin bir ricası hatırlatması olarak alın. Bizim görevimiz bundan sonra barışı sükûneti ve farklılıkları kendisine açıklıkla rahatlıkla ifade edebilmelerini sağlamak olmalıdır.”

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir