• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
`Olayların müsebbibi engel çıkaranlardır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Özgür-Der Batman Şube Başkanı Dr. Bünyamin Sevim, Dicle Üniversitesinde Bilge Gençlik Kulübüne bağlı öğrencilere yapılan ve 5 öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırılar ile ilgili olarak yazılı basın açıklaması yaptı.

BDP/PKK`ye yakın öğrencilerin Bilge Gençlik Kulübüne bağlı öğrencilerin afiş asmasını engellemeleri olayın sorumlularını ortaya koyduğunu belirten Sevim, "Bir kaç günden bu yana yaşanan olayları endişeyle izliyoruz. Kürt sorununun çözümüne dair daha önce yaşanmamış olumlu bir sürece girildiği bu günlerde yaşananlar maalesef kaygı verici bir boyuta ulaştı" dedi.

Yapılan zorbalığa vurgu yapan Sevim, "Dicle Üniversitesi senatosu adına Prof. Dr. Ayşegül Saraç`ın ve BDP Milletvekili Altan Tan`ın yaptıkları açıklamada da ifade ettikleri gibi, BDP/PKK`ye yakın öğrencilerin daha önce resmi rektörlük izinlerini almış olan Bilge Gençlik Kulübüne bağlı öğrencilerin afiş asmasını engellemeleri, şüphesiz ki olayın müsebbiplerini ortaya koymaktadır. Daha önce BDP`li grubun benzer müdahaleleri bizzat yakın arkadaşlarımızın yaptığı etkinlikler sırasında da karşılaştığımız inkâr edilemez bir gerçektir. Bu zorba tutumu, yıllarca demokrasi, insan hakları savunuculuğu gibi alanlarda mücadele ettiğini ifade eden çevrelerin kendilerinden olmayanlara uygulamaları, demokrasi anlayışlarının sınırı konusunda ayrıca düşündürücü bir durumdur" ifadelerine yer verdi.

Sürecin oluşturduğu atmosfere zarar verecek nitelikte olmasının olayın üzerindeki şüpheleri daha da arttırdığına dikkat çeken sevim, "Bilinçli bir provokasyon değilse bile en hafif tabirle sorumsuzluk olarak nitelendirilebilecek bu olayların bu topraklarda yeni acıların, trajedilerin ve geri dönüşü olmayan neticelerin oluşmasına zemin hazırladığı görülmelidir" ifadelerini kullandı.

Tüm yaşananlara rağmen sükûnet dışında bir çağrıda bulunmanın ağır bir vebali de beraberinde getireceğini belirten Sevim, "Bize ve taraflara düşen kendimizce müsebbip olarak gördüğümüz tarafa odaklanmadan sulhu ve sükuneti telkin etmektir, İki taraf da acil ve kati bir şekilde gençlerini kontrol altına alacak kararlar almalı ve kendi medya organlarıyla beraber acılara yenilerini ekleyecek söylemlerden uzak durmalılar" dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir