• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
İşgal güçleri 16 Filistinliyi gözaltına aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - İşgal güçleri bu sabah Batı Yaka`nın çeşitli bölgelerinde düzenlediği baskınlarda 16 Filistinliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında İslami Cihad üyesi engelli bir Filistinlinin de olduğu bildirildi.

Beytlahim`in güneyindeki Ayide Mülteci Kampı`nda birçok eve baskın düzenleyen işgal güçleri, yirmi yaşlarında iki genci gözaltına aldı.
Filistin Enformasyon Merkezi`nin yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, birçok askeri araçla kampa baskın düzenleyen işgal güçleri evlerde arama yaptıktan sonra Ömer Ahmed Kerakira Ğaziye ve Mahmud Muhlis El-Cevabira isimli Filistinli gençleri gözaltın alarak sorguya çekmek üzere götürdü.

 

Ayide Mülteci Kampı`nda dün akşam işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda Filistinli iki genç yaralanmıştı.
İşgal güçleri El-Halil`de de 32 yaşındaki engelli eski esir Mutez Abido`yu evinin bitişiğindeki işyerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Abido`nun bir ay kadar önce işgal zindanlarından serbest bırakıldığı ifade edildi.

 

Filistin Enformasyon Merkezi`ne konuşan esirin babası, işgal güçlerinin soğuk havaya rağmen arama bahanesiyle engelli esirin elbiselerini çıkardıklarını, silah sesi duyduklarını ve kan izleri gördüklerini, esir Abido`nun yaralanmış olmasından endişe ettiklerini söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir