• DOLAR 32.507
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2429.722
  • ...
Bitlis'teki yangın havadan ve karadan yapılan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis-Diyarbakır kara yolu Buzlupınar mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangın, 3 gündür söndürülmeye çalışılıyor.

 

Çıkan yangına Bitlis, Siirt ve Van İl Orman İşletmesi Müdürlüğüne bağlı ekipler, itfaiye, jandarma, emniyet, İHH arama kurtarma yerden müdahale ederken, Eskişehir'den gelen Tarım ve Orman Bakanlığına ait bir helikopter ise havadan söndürme çalışmasına destek veriyor.

Zaman zaman bazı noktalarda yangın kontrol altına alınırken, şiddetli rüzgar nedeniyle farklı noktalardan yeniden alevleniyor.

Dağlık arazi ve ulaşımın zorluğu nedeniyle güçlükle müdahalenin yapıldığı yangın, Ağaçköprü (Hormız) ve Direktaşı (Tıtü) köylerine doğru ilerliyor.

Bir helikopterle havadan müdahale ediliyor

Çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Bitlis Orman İşletme Müdürü Tahir Baydaş, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan yoğun bir çaba gösterdiklerini belirtti.

Zor şartlar altında söndürme çalışmasını yürüttüklerini belirten Baydaş, "Eskişehir'den bir helikopterimiz geldi. Şu an havadan da mücadelemizi yapıyoruz. Yerden de ekiplerimiz zor şartlar altında müdahalelerini sürdürüyorlar. Şu an bir helikopter, 4 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, 6 pikabımızla yangınla mücadele halindeyiz. 2 TOMA yolda geliyor. Bu yangını söndürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Şiddetli rüzgarın saat 17.00 itibariyle duracak meteorolojik verilere göre. Rüzgarın şiddeti durursa kontrol altına alacağız gibi duruyor." dedi.

"Yangına sebebiyet verecek hiçbir şey yapmayalım"

Halka çağrıda bulunan Baydaş, "Buradan halkımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen sigara izmariti, piknik ateşi tarzında ateşe sebebiyet verecek hiçbir şey yapmayalım. Çünkü bir kişinin hatasıyla belki 50-100 kişi, binlerce hayvan hayatı etkilenmektedir. Bu konuda duyarlı olan Bitlis'imizi daha duyarlı olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bütün gücümüzü yangını söndürmeye sarf etmiş durumdayız"

 Sarp arazi şartları nedeniyle güçlükle çalışmaların yürütüldüğünü vurgulayan Baydaş, şunları kaydetti:

Şu an hektar olarak bir şey söylememiz mümkün değil. Çünkü bütün gücümüzü yangını söndürmeye sarf etmiş durumdayız. Örtü yangını şeklinde devam ediyor. Söndürdükten sonra daha detaylı bilgi vereceğiz. Şu an 90 personelimiz araziye dağılmış durumda. Arazi şartları çok sarp. 100 metreden 200-300 metre rakıma kadar yükselebilirler. Şiddetli rüzgarın etkisi de var ama bütün gücümüzle yangını kontrol altına almak için uğraşıyoruz. İnşallah güzel haberi en kısa sürede veririz.

(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir