• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
Çeçenistan halkı bir çocuğun tedavisi için seferber oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev/Dış Haberler

Çeçenistan’da babası olmayan hasta bir çocuk için düzenlenen yardım kampanyası duygulandırdı. Bütün ülke çocuğun tedavisi için birlik olurken tedavi için gerekli miktar, bir günde toplandı.

Babası olmayan bir ailede tek çalışan ve kendi ailesine ve annesine ve kardeşlerine bakan Said, ciddi bir hastalık geçirip yatakta kalınca annesi çocuğun tedavi için harekete geçti. Bir kaç kere ameliyat geçiren Said, Rusya’daki tıp imkanlarıyla tedavi edilemedi. Son çalışmalara göre, İspanya’da bir klinik tedaviyi üstlendi. Ancak, Said’in annesinin çocuğu İspanya’ya götürmek için ekonomik imkanları yetersiz kaldı. Evine satışa çıkaran anne, buna rağmen tedavi masraflarını denkleştiremedi. Yerel bir dernek ile görüşen anne “Daymokhk” vakfının çağrısıyla bir yarım kampanyası başlattı. Ancak, ekonomik sıkıntıları yaşayan Çeçenistan’da bu para toplamak ta zor görünüyordu. Fakat, herkesi şaşırtarak o rakam bir günde toplandı. Tedavi için gereken miktarın iki katı paranın toplanması vakıf başkanı da şaşırttı.

“Said yurtdışı tedavisi için güvenle teslim edilecek”

Vakıf Başkanı, “bir ruble bile çok önemli, bu düşünceyle ağır hasta ve hastalar için her toplantı açıyoruz. Ancak dün gördüğümüz şey gerçekten inanılmaz bir olaydı. Sadece 1 günde 12 milyon ruble toplamak imkansız görünüyordu, ancak bundan daha fazlasını yaptık, 24 milyon ruble (322 bin dolar) topladık” dedi. Başkan, “Daimokhk hayır kurumunun bir videosunda yardım için ağlayan bir annenin gözyaşları, ümmetimizden hayır için birleşen yüzlerce ve binlerce insanın ruhunda karşılık buldu. Şimdi Said yurtdışı tedavisi için güvenle teslim edilecek. İnşallah, tedaviyi takip edeceğiz ve kardeşimizin sağlığı hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Said’in ailesi, vakfımızla, tedavi için kullanılmayacak olan fonların diğer kardeşlerimizin sağlığına kavuşması için kullanılacağı konusunda bir anlaşma yapmıştır. Her ruble, Allah’ın adıyla iyi bir amaç için harcanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir