• DOLAR 32.565
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2434.044
  • ...
Batman Barosu: Hukuk fakültelerinin sayısı hızla azaltılmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avukatların ciddi mali sıkıntılar yaşadığı, avukat sayısında her geçen gün orantısız bir artış olduğu belirtilen açıklamada, birçok avukatın asgari ücretin de altında ücretlerle çalışmak zorunda kaldığına vurgu yapıldı.

2021-2022 adli yılının Covid-19 pandemisi ve pandemiye karşı sürdürülen tedbirlerin gölgesinde başladığı kaydedilen açıklamada, “Adli, idari ve hukuksal alanda birçok krizi de beraberinde getiren Covid-19 pandemisi nedeniyle, yargı süreçleri uzun süre durdurulmuş, meslektaşlarımızın avukatlık faaliyetleri ciddi oranda sınırlanmıştır. Meslektaşlarımız gerek pandemi, gerekse de işsizlik nedeniyle ekonomik krizden ciddi oranda etkilenmiş, büro giderleri, SGK primleri ve vergilerin ödenmesinde ciddi sıkıntılar yaşamışlardır. Ancak bu süreçte bazı aylara ilişkin SGK primlerinin ödenme tarihlerinin ertelenmesi dışında maalesef iyileştirici bir düzenlemeye gidilmemiştir.” denildi.

Hukuk fakültelerinde yaşanan artışa dikkat çekilen açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

“Meslektaşlarımızın yaşadığı ciddi mali sıkıntıların yanında meslek sorunlarımızın ana kaynağını oluşturan bir diğer problem ise avukat sayısında her geçen gün orantısız bir artış yaşanmasıdır. Zira iki ayda bir Türkiye’de yeni bir hukuk fakültesi açılmaktadır. Türkiye’nin ekonomisiyle ters orantılı bu artış sonucunda genç meslektaşlarımız ofis açamamakta, işçi avukatların sayısı artmakta, birçok meslektaşımız asgari ücretin de altında ücretlerle çalışmak zorunda kalmaktadır. Getirilen sınavın çare olmadığı ortadadır. Bu kriz sarmalından çıkmanın tek yolu  hukuk fakültelerinin sayısının hızla azaltılması ve kalacak fakültelerin de kontenjanlarının düşürülmesidir.”(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir