• DOLAR 32.598
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2438.467
  • ...
‘Taliban, helikopter ile adam astı’ demişlerdi: Gerçek bambaşka çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Muhsin Şenol-Doğruhaber

Birçok haber sitesi ve sosyal medya kullanıcısı Taliban’ın ABD yanlısı bir kişi helikopter ile astığına yönelik kara propaganda yapıldı. Olayın aslı ise bambaşka çıktı. Yaşanan olay, sosyal medyada dolaşan haberlere dikkatli yaklaşılması gerektirdiğini bir kez daha gösterdi.

Yalan haber üzerinden Taliban’a saldırdılar

Sosyal medya üzerinden yayınlanan videolarda, Taliban'ın ülkenin doğusundaki Kandahar bölgesinde bir muhalifi infaz ettiği iddia edildi. Bir video ile birlikte servis edilen haberde, “Taliban muhalif kişiyi helikoptere astı” başlıkları kullanıldı. Kullanılan helikopterin ise, ABD güçlerinin çekilirken bıraktığı askeri teçhizat arasında yer alan 'Black Hawk' model olduğu belirtildi. Bunun üzerine binlerce kişi kara propaganda haberini paylaştı ve bu haber üzerinden Taliban’a saldırdı.

Olayın aslı ortaya çıktı

Ancak gerçek çok geçmeden ortaya çıktı. Kara propagandaya konu olan videonun, Taliban yanlısı bir hesaptan ‘Hava Kuvvetlerimiz devriye geziyor’ açıklaması ile paylaşıldığı belirtildi. Helikoptere asıldığı iddia edilen kişinin ise bir Taliban mensubu olduğu ve akrobatik hareketlere işgalin bitişine kutladığı ve halkı selamladığı ifade edildi.

Kara propagandaya dikkat!

Taliban’a karşı büyük bir hezimet yaşayan Batı, kara propaganda ile Taliban’nı uluslararası kamuoyuna kötü göstermeye ve hedef haline getirmeye çalışıyor. Türkiye’de ABD işbirlikçisi yayın organları benzer bir yöntemle asparagas haberler üzerinden hem Taliban’ı hem de Müslümanları hedef alıyor.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir