• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
Malatya’da Kamu-Üniversite-Sanayi İş birliği toplantısı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Baruş; Malatya’nın sanayi alanında özellikle son yıllarda büyük ilerlemeler gösterdiğini ifade ederek, KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu olarak, ilimize özel somut çözümler üretmeye yönelik konular üzerine çalışılması gerektiğini dile getirdi.

İlin sanayi ve teknoloji verilerini güvenilir ve sürdürülebilir şekilde kayıt altına almak ve sanayi üretiminin dönüşümünü sağlayarak cari açığın kapatılmasına destek verme konularının görüşüldüğü toplantıda, gündem maddeleri;

İlin sanayi ve teknoloji envanteri çıkarılarak kayıt dışılığın ve haksız rekabetin engellenmesi, İl özelinde ithal edilen ürünlerin yurt içinden temini konusunda tarama yapılması ve potansiyel iş birliği çalışmalarının hayata geçirilmesi, İlin ihracat kapasitesinin artırılabilmesi maksadıyla yeni ürün geliştirilmesi ve yeni pazarlara ulaşılabilmesi için potansiyel ürün ve üreticilerin tespit edilmesi ve desteklenmesi, Ülke genelinde ithalatı yapılan ürünlerin il tarafından karşılanabilmesi için ana yüklenici veya tedarikçi olabilecek potansiyel üreticiler ve ürünlerin tespit edilmesi ve gerekli çalışmaların hayata geçirilmesi, Sanayi işletmelerinin genel görünüm, verimlilik ve dijital olgunlukları değerlendirilerek sektör ve firma niteliğine göre farklılaşan verimlilik ve dijital dönüşüm modellerinin geliştirilmesi ve uygulanmasının sağlanması, İhtiyaç duyulan yeni yetkinlikler tespit edilerek bu doğrultuda eğitim ve istihdam modellerinin geliştirilmesi, Sanayi üretiminin sürdürülebilirliğini sağlamak için sorunların tespit edilmesi ve çözülmesine yönelik gerekli çalışmaların hayata geçirilmesi olarak belirlendi.

Toplantıya, Vali Aydın Baruş, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, MTÖ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aladağ, Kamu Kurum Kuruluş temsilcileri, Belediye Temsilcisi, ajanslar, üniversiteler ve meslek odaları temsilcileri ile OSB Müdürleri katıldı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir