• DOLAR 32.349
  • EURO 35.124
  • ALTIN 2303.182
  • ...
Şnlıurfa`da Miraç Kandili Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Mustazaf Der Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen Miraç Kandili programı yatsı namazından sonra dernek binasında gerçekleştirildi.


Yüzlerce vatandaşın katıldığı program, Kur`anı Kerim tilavetiyle başladı. Programa konuşmacı olarak bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Cemal Çınar Hoca katıldı.

Miraç hadisesini iyi anlayabilmek için Kabetullah`a gidip Miraç öncesi yaşananların idrak edilmesi gerektiğini belirten Çınar Hoca konuşmasında,"Yeryüzünde hiçbir peygamber yoktur ki İslam düşmanları tarafından rahatsız edilmesin, bundan bin 400 yıl önce Allah resulü tıpkı bizim gibi yeryüzüne gelmiş yaşamış; fakat yüce Peygamber tüm mesaisini Allah`ın dini için harcamış neticede rabbim Ona (s.a.v) miracı nasip etmiştir" ifadelerini kullandı.

Miraç hadisenin bir birinci aşaması olan Kudus`ün bugün Yahudilerin işgali altında olduğunu anlatan Çınar, Mescidi Aksa`nın vebali bütün Müslümanların boynundadır. Mescidi Aksa özgürleşmedikçe kafilerin Müslümanlar üzerindeki hesabı hep devam edecektir." şeklinde konuştu.

Zaman Zaman duygulu anların yaşandığı program yapılan dua ile son buldu.
Ali durmaz-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir