• DOLAR 32.504
  • EURO 34.648
  • ALTIN 2491.385
  • ...
CHP bunu da yaptı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusuf Can Haber Yorum
CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), UNESCO'nun ilan ettiği Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma yılında etkinliklere ev sahipliği yaptı.
Anma etkinlikleri kapsamında da İBB tarafından Yenikapı'da festival gerçekleşti.
Grup Yorum ve 45 sanatçının sahne aldığı festivalde "Çav Bella" skandalına imza atıldı.
Hacı Bektaş-ı Veli gibi büyük bir İslam Aliminin anma töreninde onunla hiç ilgisi alakası olmayan sözde sanatçıların gösterileri ve performansları yetmemiş gibi bir de ünlü İtalyan Devrim şarkısı olan 'Çav Bella'nın seslendirilmesi taaccüple karşılandı.
Hikayesi Nedir?
Bir zamanlar İtalya'nın kuzeyinde yer alan Po ovasında çalışan işçiler ve köylüler kötü ve ağır koşullar altında çalışmak zorunda kalıyormuş. Bundan dolayı şartları iyice kötüleşmeye başlamış. Köylüler kendi aralarında bu şarkıyı bestelemişler. İsyankar bir beste olarak bilinen Çav Bella şarkısı ilk kez 19. yüzyılın sonlarında burada söylenmiştir. Söz yazarı ise anonim olarak bilinir.
Çav Bella ilk kez İtalya'da 19. yüzyılın sonlarına doğru ortaya çıkmış bir halk şarkısıdır. İtalya'ya ait olarak bilinmektedir.
Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma töreninde "Çav Bella" şarkısının çalınması ve insanların eşlik etmesi tepkilere yol açsa da şu ana kadar CHP'den herhangi bir özür veya yanlış anlaşılma sadedinde bir açıklamanın yapılmamış olması da ayrı bir konu.
Görünen o ki CHP ve onun zihniyetindekiler İslami sembolleri kendi zihniyetlerine göre yontup içini boşaltıyorlar ve yavaş yavaş yeni nesillere, yozlaştırdıkları "Anma- Tören- Festival.." gibi etkinliklerle Deist ve Sekülarize edilmiş bir yaşam modeli sunuyorlar.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir