• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
Anadolu Üniversitesi’nden gazetemize ‘AÖF yaz okulu’ açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Anadolu Üniversitesi AÖF yaz okulu sınavları 4 Eylül’de yüz yüze yapılacak. Öğrenciler, sınava PCR testi pozitif ve temaslı öğrencilerin çağrılmasına tepkili. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sekreteri Cengiz Kaşıkçı, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

“Öğrencilerin Kovid 19 durumlarına ilişkin bilgileri aldık”

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sekreteri Cengiz Kaşıkçı,  “HES Kodu üzerinden öğrencilerimizin Kovid 19 durumlarına ilişkin bilgileri aldık. AÖF yaz okulu sınavlarımız 4 Eylül tarihinde yüz yüze yapılacak.” ifadelerini kullandı.

“Pozitif öğrenciler şahsi araçları ile sınava gelsin!”

PCR testi pozitif çıkan öğrencelerin sınava gireceği binalara ulaşımda sıkıntı yaşayabileceği sorusu üzerine Kaşıkçı, “Bu durumda olan öğrencilerimiz varsa bu öğrenciler ayrı salonlarda sınava alınacak. Pozitif olan ‘öğrenciler kendi toplu taşıma ile mi gelir yoksa şahsi araçları ile mi gelir?’ bu üniversitemizin belirleyeceği bir durum değil. Öğrenciler hem kendi hem de toplum sağlığını göz önünde bulundurarak sınav salonlarına gelmeleri gerekiyor. Bizim tavsiyemiz şahsi araçları ile sınav yerlerine gelmeleri olur.” dedi.

Yüz yüze sınav kararından dönülecek mi?

Kaşıkçı, yaz okulu sınavların yüz yüze yapılması kararından ve pozitif öğrencilerin katılacağına yönelik karardan dönülmeyeceğini vurguladı.

Öğrencilerin tepkisi sürüyor!

Anadolu Üniversitesi AÖF yaz okulu sınavlarının yüz yüze yapılacağını duyurmuştu. Karar, öğrencilerin tepkisini çekmişti. Son yapılan duyuruda ise AÖF yaz okulu sınavlarına PCR testi pozitif çıkan ve temaslı olan öğrenciler de davet edilmişti. AÖF öğrencileri ise salgın koşullarının dikkate alınmadığını belirterek karara tepki göstermişti. Anadolu Üniversitesi’nin kararına tepkiler sürerken öğrenciler üniversite yönetiminden kararın iptal edilmesini istiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir