• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
ABD Afganistan’da “IŞİD’e saldırdık” dedi ama dördü çocuk, dokuz sivil katletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kabil’de havalimanı yakınlarında duyulan patlama sesinin ABD’nin insansız hava aracıyla Kabil’deki havalimanına yönelik saldırıya hazırlanan IŞİD-Horasan bağlantılı bir suikast timine yönelik saldırısı olduğu açıklandı.

İşgalci Amerikan Ordusu Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Bill Urban, saldırının nefsi müdafaa amaçlı olduğunu savunarak “Amerikan askeri güçleri Hamid Karzai Uluslararası Havalimanını hedef alan bir IŞİD-H tehdidini elimine etmek için Kabil’de bir araca insansız hava aracıyla savunma amaçlı saldırı düzenlemiştir” dedi.

Hedefi başarılı bir şekilde vurduklarından emin olduklarını iddia eden Urban, açıklamada saldırı sonrası meydana gelen ikinci patlamanın araçta ciddi miktarda patlayıcı madde bulunduğunu gösterdiğini savundu. Urban, saldırıda sivil hedeflerin vurulmadığını iddia etti.

Kaçarken bile çocukları katletti

Ancak Afganistan gelen bilgiler ve fotoğraflar işgalci ABD ordusunun sözcüsünü yalanlıyor. İşgalci ABD'nin drone saldırısında hedef alınan araç ve çevresinde hayatını kaybeden 9 kişinin kimlikleri ve fotoğrafları ortaya çıktı. Öldürülenlerden dördünün çocuk, dördünün sivil, birinin Afgan askeri olduğu bilgisi paylaşıldı. İşgalci ABD, Afganistan'da yaşadığı hezimetten sonra kaçarken bile sivilleri ve çocukları katletti. 


Bu haberler de ilginizi çekebilir