• DOLAR 32.542
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2430.206
  • ...
170 Kişiden 150’si işgalci askerlerin kurşunlarıyla öldü! KABİL’DEKİ KATLİAMI ABD YAPMIŞ!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Kabil'de tahliye çalışmalarının sürdüğü Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na yakın bölgede, DEAŞ tarafından korkunç bir saldırı gerçekleşmişti. Afganistan yerel kaynaklardan da edinilen bilgiye göre hayatını kaybeden 170 kişiden sadece 20’sinin bombadan kaynaklı öldüğünü ve geri kalan sivillerin ise korkudan etrafa ateş açan işgalci ABD askerleri tarafından öldürüldüğünü yazdı.

SADECE 20 KİŞİNİN VÜCUT BÜTÜNLÜĞÜ BOZULMUŞ

Kabil Havalimanı bölgesinde 170 insanın ölümü ile sonuçlanan korkunç bir saldırıya yönelik güncel bilgileri paylaşan Afgan kaynaklar katliamın asıl failini işgalci ABD askerleri olduğunu ortaya koydu. Hastane verilerine göre ölenlerden sadece 20 kişinin vücut bütünlüğü bozulduğunu ve geri kalan tüm sivillerin vücutlarına isabet eden kurşunlar nedeni ile hayatını kaybettiği ifade edildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Taliban Sözcüsü ve Kültür Komisyonu Başkanı Zabihullah Mücahid, Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda 26 Ağustos'ta DEAŞ/Horosan tarafından düzenlenen bombalı saldırının ardından ABD askerlerinin panik halinde sivilleri silahla vurarak öldürdüğü raporunu aldıklarını söyledi. Mücahid: "Bizim aldığımız rapora göre, Kabil Havalimanında saldırı olduktan sonra Amerikan askerleri panik halinde kalabalığın üzerine ateş açıyor. Orada insanlar çoktu. Böylece aralarında kadın ve çocukların bulunduğu siviller hayatını kaybetti." diyerek kurşunların sahiplerine işaret etti.

HİÇBİR ÖRGÜTÜN SAVAŞMAK İÇİN BAHANESİ KALMAMIŞTIR

Taliban Sözcüsü Mücahid yapılan menfur saldırının hiçbir gerekçesinin olmadığını ifade ederek, işgalci yabancı güçlerin ülkeden tümüyle çekilmesinin ve yeni hükümetin kurulmasının ardından hiçbir örgütün savaşmak için bahanesi kalmadığını ifade etti.

Mücahid, Afganistan'da DEAŞ çatısı altında faaliyet gösterenlerin Irak ya da Suriye'den gelmediğini, ülkede olanların DEAŞ zihniyetini taşıyan bazı Afganlardan oluştuğunu da kaydetti.

AFGANİSTAN’IN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMADA HERHANGİ BİR ÜLKENİN YARDIMINA İHTİYACIMIZ YOK

Afganistan’ın güvenliğini sağlama konusunda Taliban’ın yeterli olduğunu ifade eden Mücahid, DEAŞ türü yapıların önünü alabileceğini dile getirdi. Mücahid, yaklaşık 20 yıllık bir savaşı geride bıraktıklarını, kesin ve net istihbarat bilgileri toplayabilecek durumda olduklarını ifade ederek, örgütlerle mücadelede herhangi bir ülkenin yardımına ihtiyaç duymadıklarını vurguladı.

İŞGALCİ ABD’DEN FÜZELİ BİR KATLİAM DAHA

Kabil'de önceki gün de havalimanı yakınlarındaki bir yerleşim bölgesine roket atılmıştı. Atılan roket sonucunda evde bulunan 6’sı çocuk 9 kişi hayatını kaybetmişti. Ancak daha sonra edinilen bilgiye göre bu saldırının işgalci ABD güçleri tarafından gerçekleştirildiği ve İŞİD saldırganı diye füze ile vurulan evin eski ABD müttefiki Zmarai Ahmedi'nin evi olduğu ortaya çıktı. Saldırıda Ahmedi ile birlikte eski Kabil hükümetinde subay olan Nasır Najrabi de öldüğü bilgisine yer verilmişti.

KABİL’DEKİ HAVALİMANI YAKINLARINA 5 ROKET DÜŞTÜ

Dün Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki bir mahalleye 5 roket düştüğü bildirildi.

Afgan medyası, bir araçtan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’na doğru 5 roket atışı yapıldığını duyurdu. Görgü tanıklarının ifadesine göre, atılan roketler başkentin Salim Karwan Mahallesi'ne isabet etti.

Büyük patlama seslerinin ardından çok sayıda silah sesinin duyulduğunu ifade eden görgü tanıkları, insanların kaçıştığını söyledi.

Saldırının kim tarafından yapıldığı henüz netlik kazanmazken, yaralı ya da ölü sayısına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

İŞGALCİ ABD’NİN SALDIRILARI, AFGANİSTAN TOPRAKLARINA AÇIK BİR SALDIRIDIR

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit, Reuters’e yaptığı açıklamada, perşembe günkü intihar saldırısının ardından işgalci ABD’nin Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), kullanarak Afganistan’daki sözde IŞİD hedeflerini bombalamasını kınadı. Mücahit, bunun “Afganistan topraklarına açık bir saldırı anlamına” geldiğini savundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir