• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
Çermik'in kırsal mahallelerinde yapımı devam eden yolun 8 kilometresi hizmete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahalleleri ilçelere ve kent merkezine bağlamak için başlattığı yol yapım çalışmalarına devam ediyor.

2021 asfalt sezonunu 1200 kilometre yol yapımı hedefiyle açan Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 12 kilometre uzunluğunda ve 7 metre genişliğinde olan Çermik Korudağ-Pınarlı-Akpınar-Göktepe Mahalle Grup Yolu'nun 8 kilometrelik bölümünü tamamlayarak vatandaşın hizmetine sundu.

Yol yapım ekipleri, Çermik Korudağ-Pınarlı-Akpınar-Göktepe Mahalle Grup Yolu'nun tamamını 7 gün içinde tamamlayıp vatandaşların hizmetine sunmayı hedefliyor.

Çermik ilçesi Korudağı-Kömürcüler Grup Yolu ile Şeyhandede-Bayat-Çukurelma-Günaşan mahalle yollarını birbirine bağlayan köprüde de çalışmalar devam ediyor.

Mahalleler arasındaki mesafeyi 60 kilometre kısaltacak olan 13 metre genişliğinde ve 5 gözlü 9x6 ebatlarındaki köprünün radye temelleri atılıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 6 kilometre uzunluğundaki Çermik ilçesi Sinek Mahallesi yoluna sathi kaplama asfalt sererek sürdürdüğü çalışmaları tamamladı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir