• DOLAR 32.576
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2426.327
  • ...
İstanbul'da belediyecilik hizmeti alamayan mahalleli hizmet bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Başakşehir İlçe Başkanlığının saha çalışmaları sırasında bir esnafın yönlendirmesiyle ortaya çıkan durumun yıllardır devam ettiği ancak mahalleninim yetkililere seslerini duyuramadığı öğrenildi.

Mahalle sakinleri ve esnafın şikâyeti üzerine konuyu gündemlerine alan HÜDA PAR Başakşehir İlçe Başkanlığı, Altınşehir'de mahalleli ile birlikte basın açıklaması düzenledi.

 

Açıklama öncesinde İLKHA muhabirine konuşan mahalleli, Başakşehir'in diğer bölgelerine verilen hizmetin kendi mahallelerine de verilmesini istediklerini, 3'üncü sınıf vatandaş muamelesi görmek istemediklerini ifade ettiler.

Ergin Ünlü

"Büyük yerde oturanlar insan da buradakiler değil mi?"

2000 yılından bu yana Altınşehir mahallesinde oturduğunu söyleyen Ergin Ünlü, "Büyük yerde oturan kişiler buraya gelip ne çektiğimizi görmeliler. Çoluk çocuklarıyla rahat gezip eğleniyorlar. Ama bizim böyle bir imkânımız yok. Yağmur yağıp burada göl oluştuğunda çocuklarımız sabahtan akşama kadar o pis su ile oynuyorlar. Peki, diğer yerlerde çocukların oynadığı park alanı gibi bir alan burada da yapılsa, çoluk çocuğumuz o parkta otursa olmaz mı? Biz çocuklarımızı buradan alıp Başakşehir'e imkânı olan yerlere götürüp orada eğlenmelerini sağlıyoruz. Peki, bu çevrede bizim park olabilecek bir alanımız yok mu? Bizim de çocuklarımıza burada bir alan yapılsa olmaz mı? Mahallemizde doğru dürüst pazarımız yok. Çocuklarımızın oturacak, eğlenecek yeri yok. Yürüyüş alanı yok. Burada en azından bir yürüyüş alanı, toplanma alanı, oturulabilecek bir alan olması lazım. Bir deprem olduğunda nerede toplanacağız? Her yerde deprem alanı var da neden burada yok? Her yerde park var ama neden burada yok? Bu imkânların olmasını istiyoruz. Büyük yerde oturanlar insan da buradakiler değil mi? Onun için biz de her haktan yaralanmak istiyoruz." dedi.

Tevfik Aydın

"Kendimizi 3'üncü sınıf vatandaş olarak görüyoruz"

25 yıldır aynı mahallede oturduğunu belirten Tevfik Aydın ise, "25 yıldır bu mahallenin en büyük sorunu trafiktir. Yıllardır buranın trafiğine bir çözüm bulamadılar. Özellikle Halkalı-İstanbul caddesinde kargocular var. Akşam saat 20.00 ile 22.00 arasında kargocular yoldan taşana kadar araçlarını park ediyorlar. Hem trafik hem de yaya yönünden çok sıkıntı. Buradaki en büyük sıkıntılarımızdan birisi de çocuk parkının olmaması, yayaların gezebileceği bir yürüyüş alanının olmamasıdır. Bir diğer sorun da maalesef bu yıl sivrisinek çok. Sivrisineklerden çok çekiyoruz. Belediyenin buna bir çözüm bulması gerekiyor. Mahallede koku da var. Burada kendimizi 3'üncü sınıf vatandaş olarak görüyoruz." diye konuştu.

Gökhan Sağlam

"2008'den beri kaldırım taşı hariç hiçbir hizmet yapılmadı"

2007 yılından bu yana aynı mahallede ikamet ettiğini ancak mahallede hiçbir gelişmenin olmadığını vurgulayan Gökhan Sağlam, "Çocuklar için bir parkımız bile yok. Hep sokakta oynuyorlar. Okulumuz uzak. Şimdi de çocukların Bayramtepe'deki okula gitmelerini 'şart koştular. Altınşehir'deki okul buraya daha yakın. Caddeden karşıya geçişte üst geçidimiz yok. Yani 2008'den beri kaldırım taşı hariç hiçbir hizmet yapılmadı. Çocuklar için bir park yapılmasını, yakın bir bölgede pazar kurulmasını, çocukların sağlıklı bir şekilde yolun karşısına geçmesi için üst geçit yapılmasını istiyoruz. Her sene bir kaza oluyor, bir adam eziliyor." şeklinde konuştu.

Eray Özden

"Mahallede park alanı, market, alışveriş merkezi, hastane yok"

"Burada temizlik sıfır. Burada çocuklar perişan durumda" diyen Eray Özden de şu ifadeleri kullandı:

Kendi çocuğum yok ama mahalledeki çocuklar da benim evladım, yeğenim gibi. Sallanmaya salıncak bile yok. Park alanı, market, alışveriş merkezi, hastane yok. Burada hiçbir şey yok. Biz de devletin vatandaşıyız. Biz de oy veriyoruz, çaba gösteriyoruz. Bir markete, pazara çıkacaksın ama minibüs de yok. Yani en azından bir pazar yeri, çocuklara bir park olsun. Çöp kutuları olsun. Sokaklarımız seçim zamanı bir defa yıkandı. O zamandan bu yana yıkanmadı. Kendi imkânlarımızla bir şeyler yapalım ama kendi faturamı ödeyemiyorum ki hortumu çekip sokağı yıkayayım.

Şerife Yıldırım

"Yetkililer hiç gelmediği için sorunlarımızı iletemedik"

18 yıldır aynı mahallede olduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Şerife Yıldırım, "Marketimiz, çocuklar için parkımız yok. Yolların tozu olduğu gibi evlerimize doluyor. Çöpleri ta öteye götürüp atmamız gerekiyor. Gidişattan hiç memnun değiliz. Yetkililer hiç gelmediği için sorunlarımızı iletemedik. İlk defa siz geldiniz ve sorunlarımız size iletiyoruz." dedi.

"Her yer pis olduğu için hep kirli kıyafetlerle eve gitmek zorunda kalıyoruz"

"Parkımız uzak ve pis. O yüzden park istiyoruz, pazar istiyoruz" diyen Güneş Korkmaz isimli kız çocuğu da, mahallelerine market istediğini,  her yer pis olduğu için hep kirli kıyafetlerle eve gitmek zorunda kaldığını söyledi.

Saniye Sağlam

"Neden Kayaşehir'de park var da burada yok?"

Mahallede esnaflık yapan Saniye Sağlam isimli hanımefendi ise şöyle konuştu:

Biz Altınşehir'de oturuyoruz. Bizim oranın artık sivrisineğinden, gölün kokusundan, karasinekten, tozdan sıkıldık. İlaçlama yok, okula yakın değiliz, parkımız, yürüyüş yolumuz, pazar ve marketimiz yok. Biz de vergi veriyorsak, Türkiye vatandaşıysak bu imkânlardan yaralanmak istiyoruz. Neden Kayaşehir'de park var da burada yok? Onlarınki de bizimki de çocuk. Yazık değil mi? Okul ortamı hiç iyi değil. Üst geçit olmadığı için çocukları yalnız okula gönderemiyoruz.

HÜDA PAR Başakşehir İlçe Başkanı Mehmet Zeki İnan

"Şikâyetleri ilgili mercilere ileterek konunun takipçisi olacağız"

Yapılan basın açıklamasında, halkın en temel ihtiyaçlarının karşılanması gerektiği, sorunun çözüme kavuşması için ilgili mercilere iletileceği ve takipçisi olunacağı vurgulandı.

Basın açıklamasında konuşan HÜDA PAR Başakşehir İlçe Başkanı Mehmet Zeki İnan, "İlçe teşkilatı olarak esnaf ziyaretlerimiz, mahalle ziyaretlerimiz, ev ziyaretlerimizde mahallelerle, toplumla ilgili sıkıntıları mümkün mertebe ilgili yerlere ulaştırmaya, işin takipçisi olmaya devam ediyoruz. Maalesef bu mahallemizde de sıkıntılar var. Burada en çok rahatsız edici sıkıntılardan birisi çocuklar için park alanının olmaması, okullarının uzak olması gibi belirgin problemler var. Çoğu zaman mahalleli ve esnaftan bu sorunların çözümüyle ilgili şikâyetler alıyoruz. Bu şikâyetlerin ilgili merciler tarafından bir an çözülmesi ve vatandaşa yakışır bir şekilde durumun iyileştirecek adımların atılmasını istiyoruz. Bu işin takipçisi olacağımızı da buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir