• DOLAR 32.453
  • EURO 34.49
  • ALTIN 2470.71
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vicdanlar nasıl buna sessiz kalır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar; 

Dünyanın çeşitli yerlerindeki çatışmalar giderek derinleşiyor. Salgın hastalık ve göç durumları dünyanın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Batı son birkaç yüzyılda hak, hukuk, adalet gibi kaynakları süistimal ediyor.

Afganistan'da anneler çocuklarını dikenli teller ardından askerlere teslim ediyorsa vicdanlar nasıl buna sessiz kalır?

Teknoloji huzuru getirmek, savaşları bitirmek için kullanıldığında barışı sağlayacaktır. Türk askerinin adım attığı her toprak huzur buluyor. Hayatları boyunca hep karşısındakinden bir şey çalmanın derdinde olanlar tabloyu iyi karşılamıyorlar. Bölgedeki ateş çemberini Türkiye'yi içerilerine alarak genişletmeye çalışıyorlar. Terör örgütlerinin işe yaramadığı durumlarda ekonomik ve diplomatik tuzaklarla netice almaya çalıştılar. Hem sahada hem de masada tüm oyunların üstesinden gelmeyi başardık. Dünyada örneklerini sıkça görmeye başladığımız acı tecrübeler bize Türkiye'nin gücünü artırmasının gerektiğini işaret ediyor.

Gidecek Başka Yerimiz Yok

Bizim başka vatanımız yoktur. Bizim gidecek başka yerimiz de yoktur. O yüzde devletimize sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Dünyada istikrar sağlanacaksa bunun Türkiye'siz gerçekleşmesi düşünülemez. Dosta güven düşmana korku vermenin en baş şartı savunma sanayiinde güçlü olmaktır. Yüzde 20'lerdeki yerlilik oranı, savunma sanayiinde yüzde 80'lere kadar ulaştı. Bu cumhuriyet tarihinin en büyük başarılarındandır.

Saymakla bitiremeyeceğimiz modern sistemlerle ülkemizin gücünü dünyaya kabul ettirdik. Türkiye pek çok savunma sanayi alanının yanı sıra İHA'larıyla da adından söz ettiriyor. Her gün bir uluslararası medya kuruluşunda Türkiye'nin başarısını anlatan haberler çıkıyor. Bölgemizde herhangi bir tasarrufta bulunmak isteyen önce Türkiye'ye bakacak. AKINCI ile birlikte dünyada çok daha farklı müzakerelerin içine gireceğiz.

Dışarıda yüzlerce gencimizi gördük, hepsinin gözlerinden zeka fışkırıyor. Hepsi bu eseri inşa etmenin mutluluğunu yaşıyor. Ben de bu gençlerle iftihar ediyorum. Türkiye'nin insansız hava aracı teknoloji başarısında ilk SİHA'mız Bayraktar TB2'nin rolü çok büyüktür. 350 bin saati aşkın uçuşuyla rekor kırmış durumdadır. Bugün savunma sanayi şirketleri dünyada yoğun rağbet görüyor. 10'dan fazla ülkeyle ihracat anlaşması imzaladık. Bunların devamı da gelecek, birçok ülke sırada bekliyor. Her parayı basanın alabileceği ürünler değildir. Kararlarımızı kendi stratejik önceliklerimize göre veriyoruz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir