• DOLAR 32.604
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2488.601
  • ...
SON DAKİKA
Miraç Sıddıklarla Yalancıları Ayırt Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Sivil Toplum Kuruluşlarından İlim-Der, Umut-Der ve Mustazaf Der Gaziantep şubesi, dün gece saat 20.30`da başlayan programlarla Hz. Muhammed`in (sav) miraçtan önce başına gelenlerle İsra ve Miraç yolculuğu hikmetleri ile birlikte anlatıldı.

Mustazaf-Der şubesindeki etkinliğe konuşmacı olarak katılan Müfit Yaray hoca; miracın büyük hikmetlerle dolu, olağanüstü bir durum olduğunu belirtti. Yaray, bazı insanların İsra ve Miraç hadisesini tam anlamıyla idrak edemeyerek veya kasıtlı olarak basite indirgemek için hadisenin rüya aleminde gerçekleştiğini iddia ettiğini fakat bu mucizenin hem ruhen hem bedenen yaşandığını söyledi.

Umut-Der`deki etkinlikte konuşan Mustafa Eroğlu ise; Miraç Hadisesinin Peygamber`in Hüzün yılı olarak adlandırdığı sıkıntı ve eziyetlerin zirveye ulaştığı bir zamanda meydana geldiğini belirterek; Miraç Mucizesinin sıddıklar ile yalancıları ayırt ettiğine vurgu yaptı.

Eroğlu, "Miraç`ta Allah insanlara üç hediye veriyor. Bir; insana özgürlüğünü veren Namaz, iki; Allah`a şirk koşulmadığı sürece her Müslüman`ın mutlaka cennete gireceği müjdesi ve üçüncü olarak da; Bakara suresinin son ayetleridir."dedi.

STK`lar da yapılan miraç etkinlikleri dua ve ikramların ardından sona ererken, programa katılanlar yatsı ezanının okunmasıyla çevredeki camilere giderek buradaki İbadetlere de iştirak etti.
Şefik Mert, Bekir Aslan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir