• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Bosna hersek'te ortak basın açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'dan tahliyelerle ilgili "Sivillerimizi ülkemize taşıdık. Şu anda az sayıda teknik elemanımız bulunuyor. Bunun dışında tüm ekiplerimizi çekmiş bulunuyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komşiç ve konsey üyeleriyle ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Temaslarımızdaki bu sıklık ilişkilerimize verdiğimiz kıymetin somut göstergesidir. Bosna Hersek'in milletimizin gözünde apayrı bir yeri var.

İşbirliğimizi daha da geliştirmek, bu vesileyle geleceğe yönelik neler yapabileceğimizi konuştuk. Ne gibi adımlar atabiliriz bunları görüşme imkanı yakaladık. Sanayi, turizm, eğitim, tarım ve hayvancılık sektörlerindeki işbirliklerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Görüşmemizde Balkanlardaki güncel gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunduk. Bölgesel istikrarın muhafazası yönünde birlikte çalışmayı sürdüreceğiz.

Görüşmelerimizde Afganistan'ı da konuştuk. Az önce aldığım bilgiye göre Afganistan'daki ölü sayısı 170'i buldu. Dünyada en güçlüyüm diyen ülkelerin girdikleri yerlerden çok daha dikkatli çıkmaları gerekirken bu çıkışlar öyle söylendiği gibi olmadı.

"Sivillerimizi ülkemize taşıdık"

(Afganistan'dan tahliyeler) Sivillerimizi ülkemize taşıdık. Şu anda az sayıda teknik elemanımız bulunuyor. Bunun dışında tüm ekiplerimizi çekmiş bulunuyoruz.

Türkiye-Bosna Hersek arasında belirlenen bir hedef var, o da ikili ticaret hacmimizi 1 milyar avroya çıkartmak. Çok kararlı bir çalışmayı sürdürmemiz gerekiyor. Özellikle Bosna Hersek'in çok daha güçlü hale gelebilmesi noktasında aramızdaki yatırımların üzerinde durduk. Atacağımız adımlarla gerek yatırımda gerek istihdamda gerek ihracatta Bosna Hersek çok ciddi adımlar atabilir, bunları sağlayabiliriz.

"Artık orada bizim asker veya sivil kimse kalmayacak"

Bütün mesele Afganistan halkının bir an önce huzurlu bir şekilde yaşaması. Ne gibi adımlar atacağız onların da planlamalarını yapacağız. Bu gece itibarıyla da oradaki tüm elemanlarımızı çekiyoruz. Artık orada bizim asker veya sivil kimse kalmayacak. Sadece bir teknik heyet az sayıda kişilik onlar kalacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir