• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Edip yüz yüze eğitimde merak edilenleri açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Edip, okullarda tüm önlemlerin alındığını ve her gün 100 bin maske dağıtılacağını belirtti.

Anaokulları ve ilkokullardaki anasınıfları haricinde diğer bütün kademelerde hiçbir şekilde para alınmayacağını belirten Edip, “Okullarda kayıt yapmak tamamen ücretsiz. Ama Anaokullarında istenilen ücretler ise resmidir.” dedi.

“Hiçbir veli bağışa zorlanmayacak varsa böyle bir durum bizlere bildirin”

Hiçbir öğrencinin parası olmadığı için devam etmeme gibi bir durumun söz konusu olamayacağını ifade eden Edip, “Anaokulları ve ilkokullardaki anasınıfları haricinde diğer bütün kademelerde hiçbir şekilde para alınmayacaktır. Bu zorunlu değildir. Hiçbir veli bağışa zorlanmayacaktır ve varsa böyle bir durum lütfen bizlere bildirin, yasal süreci başlatacağız ve bizzat takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı. 

Konuşmasının devamında Edip, “Kırtasiye parası yoksa kırtasiye malzemesini karşılarız ama o çocuk okuluna mutlaka devam edecek. Öğrenci ne olursa olsun okula gelecek. Veli, gönüllü olarak isterse okulun aile birliğine bağış yapabilir.” dedi.

“Ailelerimiz gönül rahatlığı ile çocuklarını yüz yüze eğitime gönderebilirler”

6 Eylülde 86 bin 540 öğrencinin Siirt’te okulla kavuşmasını ve bu öğrencilerin sağlığını korumak için bütün imkânları seferber edeceklerini dile getiren Edip, şunları söyledi:

“Öğrencilerimizin sağlığını korumak için her gün okul girişinde tüm öğrencilerimize maske dağıtımı yapılacak. Günde 100 bin adet maske dağıtımını yapacağız. Bu açıdan velilerimiz öğrencilerini gönül rahatlığı ile okullara gönderebilirler. Şu iddiadayız aldığımız önlemler sayesinde okullarımız dışarıdan çok daha güvenli. Ailelerimiz gönül rahatlığı ile çocuklarının yüz yüze eğitime gönderebilirler.”

“Okullarımız yılsonuna kadar kesinlikle kapatılmayacak”

Normalleşmenin temel olgusunun okulların açık olmasından geçtiğini belirten Edip, “Normalleşme sürecinin temel taşlarından biri de eğitim hayatının yüz yüze yapılmasıdır. Bu anlamda tam bir normalleşme sürecine girdiğimizi söylememiz için okulların açık olması gerekiyor. Salgın sürecinde uzaktan eğitimle başarı elde ettik ama hiçbir eğitim, yüz yüze eğitimin yerini alamaz. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanımızın da gündeminde olan en önemli husus yüz yüze eğitimin devam etmesidir. Bu açıdan hiçbir şekilde yüz yüze eğitime ara verilmeyecek ve okullarımız yılsonuna kadar kesinlikle kapatılmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Salgın nedeniyle okula devam zorunluluğu bulunmamaktadır”

Siirt’teki öğretmenlerin aşılama oranına ilişkin de konuşan Edip şunları söyledi:

“5 bin 558 öğretmenimizden 3 bin 851’i Covid-19 aşısını yaptırmış durumda. Bu da öğretmenlerin yüzde 69,3’üne denk geliyor. Salgın nedeniyle okullarımızda devam zorunluluğu bulunmamaktadır. Okula gelmek istemeyen öğrencilerimize EBA üzerinden yayınlarımız devam edecektir. Ama bizim velilerimizden isteğimiz öğrencilerin okullarda yüz yüze eğitime katılmaları yönündedir.”

“Siirt’te 900’e yakın öğretmen açığı bulunmaktadır”

Siirt’te öğretmen açığına da değinen Edip, “Siirt’te şu anda atama öncesi öğretmen eksiğimiz yaklaşık olarak 900’dür. Bu sene Siirt ilimiz için 600 öğretmen atamasının yapılacağı belirtildi. Bu atama ile birlikte öğretmen açığımız sadece yüzde 5 olacaktır. Öte yandan öğretmen açığını kapatmak için sözleşmeli öğretmenlerimize de bir müjdemiz var, bakanlığımız sözleşmeli öğretmenlerimizin ücretinde bir iyileştirmeye gidecektir.” dedi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir