• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Siyonistlerden İran açıklaması: Hazırlıklar hızlandırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

siyonist Kamu Yayın Kuruluşu KAN'ın haberine göre Genelkurmay Başkanı Kochavi, savaş muhabirlerine açıklamalarda bulundu.

Nükleer programını durdurması için başka bir seçenek bulunmaması halinde ordunun İran'a karşı askeri seçenek için hazırlıkları hızlandırdığını vurgulayan Aviv Kochavi, bu amaç için savunma bütçesi tahsis edildiğini belirtti.

Kochavi, Savunma Bakanlığının 2021 yılı bütçesi için 1,5 milyar şekel (yaklaşık 460 milyon dolar), 2022 yılı için de 1 milyar şekelden (yaklaşık 310 milyon dolar) fazla ödenek aldığını dile getirdi.

İran'ın bölgedeki deniz faaliyetlerine karşı koyma planlarıyla ilgili ise Kochavi: " İsrail ordusunun İran'ın Ortadoğu'daki nüfuzunu azaltmak için sistematik ve çeşitli şekillerde çalıştığını" ifade etti.

Siyonist Bakan, Gazze’ye yönelik yeni bir operasyon sinyali vererek, "Belki de yakın bir zamanda Gazze'de yeni bir operasyona hazırlanıyoruz ve arkasında kim olursa olsun Siyonistlerin egemenliğinin ihlal edilmesini kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak; K24

Bu haberler de ilginizi çekebilir