• DOLAR 32.332
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2280.134
  • ...
Kadınlar için hangi ülke daha güvenli?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

İşgalci ABD, Afganistan’da uğradığı hezimeti unutturmak için medyaya sürekli, Taliban’ı kadın ve insanlık düşmanı gibi gösteren manipülasyon dolu haberler servis ediyor. Böylelikle hem Taliban’ı yıpratıyor hem de uğradığı büyük yenilgiyi unutturmak istiyor.

Peki, Amerika ve Avrupa ülkelerinin kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri karnesi nasıl?  İstatistiklerin ortaya koyduğu gerçeğe göre, Amerika ve AB ülkeleri kadınlar için hiç güvenli ülkeler değil.

ABD en tehlikeli 10 ülke arasında

Birleşmiş Milletler'in (BM) 193 üyesi arasında yapılan araştırmayla kadınlar için dünyanın en tehlikeli 10 ülkesi belirlendi. Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), cinsel taciz ve şiddet oranları bakımından 10’uncu sırada yer aldı.

Avrupa’da her 3 kadından biri şiddet görüyor

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu raporunda, AB ülkelerinde 15 yaşından büyük her 3 kadından 1'i, bir erkeğin fiziksel ya da cinsel şiddetine maruz kaldığı kaydedildi. Aynı raporda AB'de kadının en çok şiddet gördüğü ülkeler yüzde 52 ile Danimarka ve yüzde 47 ile Finlandiya olarak yer aldı. İslam ülkelerine sıkça kadın hakları konusunda ‘uyarı’da bulunan Almanya'da bu oran yüzde 35, İngiltere ve Fransa'da yüzde 44, Hollanda'da ise yüzde 45.

Araştırmalar korkunç tabloyu gözler önüne serdi

AB’nin bir kurumu tarafından 2014’te yayımlanan bir istatistikte taciz ve tecavüz istatistikleri ortaya kondu. 28 ülkede 42 bin kadınla yapılan araştırmanın sonuçları Avrupa ülkelerindeki korkunç tabloyu gözler önüne serdi. Rapora göre AB ülkelerinde her 20 kadından 1’nin tecavüze uğradığı kaydedildi. Raporda kadına yönelik şiddet olaylarının resmi verilere işlenmediğinden de söz edildi.  2017 yılında yapılan bir başka araştırmaya göre ise taciz ve tecavüz olaylarında zirve İngiltere'nin. Ülkede 2017 yılında 48 bin 122 kadın tecavüze uğradı. Listede 14 bin 899 hadiseyle Fransa ikinci, 7 bin 831 hadiseyle Almanya üçüncü, 6 bin 810 hadiseyle de İsveç dördüncü sırada yer aldı.

Tecavüz cezasız kalıyor

Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri arasında gösterilen Danimarka’da ise oldukça sık yaşanan tacavüz vakalarının cezasız kaldığı ifade edildi. Af Örgütünün verilerine 2017'de ülkede 25 bine yakın taciz ve tecavüz vakası yaşandığını, bunlardan sadece 890'ının güvenlik güçlerine bildirildiğini, bu olaylardan sadece 535'inin mahkemelerce dava olarak kabul edildiğini ve yalnız 94 saldırganın ceza aldığını bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir