• DOLAR 32.56
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2434.83
  • ...
Özhaseki: Göçmenlerin ülkeye gelmemesi hususunda elimizden geleni yapıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, bir dizi etkinliklere katılmak üzere Malatya’ya geldi.

İlk olarak Malatya Valiliğini ziyaret eden Mehmet Özhaseki, Vali Aydın Baruş’tan il hakkında bilgiler aldı.

Valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Özhaseki, burada basın açıklaması düzenledi.

Batılı devletlerin göçmenlerle ilgili Türkiye hakkında yaptığı açıklamaları kınadığını ve kendilerine iade ettiğini kaydeden Özhaseki, Türkiye’nin göçmen kampı olmadığını ve Afgan göçmenlerin ülkeye gelmemesi hususunda ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Yerel seçimlerin üzerinden 2 buçuk yıl geçmesine rağmen CHP’li belediyelerin hizmet üretmediğini ileri süren Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 12 bin işçiyi işten çıkardığını, İYİ Parti ile HDP’ye pay dağıtarak 18 bin işçi aldığını iddia etti.

“Yaklaşık 2 buçuk senede bir iki heykel açılışı gördük”

Özhaseki, “Ankara ve İstanbul’da aradan neredeyse 2 buçuk, 3 sene geçti. Şu ana kadar neredeyse taş üzerine taş koyduklarını görmedik. Eğer bir hizmet varda biz göremiyorsak lütfen söylesinler, biz de onun farkında olalım. Zaten herhangi bir şekilde bir iş yaptıklarını gören olmadı. Haklarını yemeyelim, 1-2 tane heykel açtıklarını gördüm, bir de galiba geçenlerde Adana’da tek katlı bir kreş yapıyorlardı. Bunun dışında da daha bir hizmetlerini görmedim. Ama yaptıkları çok güzel bir iş var; o da algı operasyonu, bunu iyi öğrendiler. Mağduriyet edebiyatı yapıyorlar fakat hiçbir iş yapmadan da piyasadaki algıyı idare etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“12 bin işçiyi çıkardılar, ardından İYİ ve HDP’ye pay vererek 18 bin işçi aldılar”

Özhaseki şöyle devam etti: “Seçim öncesinde dediler ki, ‘Bu şehirlerin öyle öz gelirleri var ki, devletten bile bir şey almaya gerek yok. Ne gerek var, biz bu şehirleri uçururuz.’ Evet, aradan 2,5 sene geçti, öz gelir cihetinde bir tek kuruş üretemedikleri gibi, devletten aldıklarını da yerli yerine kullanamadılar. Devletten de bunlara bir kuruş para eksik gitmedi. ‘Efendim, Meclislerde AK Partililer var, önümüzü kesiyorlar.’ Özellikle ben Ankara ve İstanbul grup başkan vekillerimize sordum. Yerel yönetimler başkanıyım. 2-3 ay önceki aldığım rakamları söylüyorum, İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclise 2 bin 179 tane karar havale etmiş, teklif göndermiş, arkadaşlarımız yüzde 98’ine ‘evet’ demişler, yüzde 2’sine ‘hayır’ demişler sadece. Yüzde 2’sine ‘Hayır’ dedikleri de bir yeşil alan üzerine kütle koymak istiyorlar, onu reddediyor arkadaşlarımız, elbette reddedeceğiz bunu.”

İstanbul Büyükşehir belediyesinin binlerce işçiyi ekmeğinden ettiğini savunan Özhaseki, “Seçim öncesinde bunların genel başkanları ve adayları çıkıp, ‘Biz işçinin ekmeği ile oynamayacağız’ demediler mi? Dediler. ‘Emekçinin hakkına saygı göstereceğiz’ demediler mi? Evet, dediler. Ne oldu peki arkadaşlar? İstanbul’da yaklaşık 12 bin kişiyi işten attılar. Parkta, temizlikte, sokakta çalışan, gariban insanları ekmeğinden ettiler. Arkasında da 18 bin kişiyi işe aldılar. O 18 bin kişiyi de kendi aralarında dostlarımız dedikleriyle aralarında paylaşarak, yani bir taraftan İYİ Parti’ye, bir taraftan HDP’ye pay dağıtarak işçi almaya devam ettiler.” dedi.

“Burası göçmen kampı değil”

Afganistan’da görev yapan askerlerin yurda dönmeleri ve yaşanan gelişmeler ile ilgili de konuşan Özhaseki, şunları kaydetti:

“Bizim için önemli olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, bir taraftan menfaatleri, bir taraftan da onurudur. Afgan göçmen konusunda ülkeye gelmemesi hususunda elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda Batı’nın kendine has bir takım, iç kendi dengeleri ile ilgili konuşmaları da kınıyoruz, kendilerine geri iade ediyoruz. Burası göçmen kampı değil. Ve o konuda sıcak bakmadığımızı da defalarca söylüyoruz. Şu anda da yerel yönetimlerimizi ilgilendirecek kadar göçmen boyutu olduğunu da düşünmüyorum. Olursa da zaten bunların tedbiri alınır. Bu konuda devlet olarak da üzerimize düşeni yapıyoruz.”(İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir