• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Afet bölgelerinde psikososyal destek çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlık ve destek çözüm ortağı kurum/ kuruluş personellerinden oluşan psikososyal destek ekiplerinde Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Çocuk Gelişimci, Psikolojik Danışman, Sosyolog ve Öğretmen yer alıyor.

Psikososyal destek çalışmaları kapsamında ilk olarak vatandaşlara yönelik psikolojik ilk yardım desteği sunuluyor. Psikososyal destek ekipleri bu noktada vatandaşları psikolojik açıdan destekliyor, ailede bulunan özel ihtiyaç sahibi olabilecek; yaşlı, engelli, bebek ve çocuklara yönelik destek programları düzenliyor. Afetten yaralı kurtulan ya da vefat eden vatandaşların aile yakınları da ziyaret edilerek; ailelerin psikolojik olarak etkilenme düzeyleri gözlemleniyor ve faydalanabilecekleri psikososyal müdahale yöntemleri belirleniyor.

Afetlerden etkilenen bölgelerde, ihtiyaç ve kaynak tespiti, psikolojik ilk yardım çalışmaları devam ederken afetten etkilenen vatandaşlara psikoeğitim oturumları, bireysel görüşmeler, alandaki personele yönelik çalışana destek hizmetleri ile çocuklara yönelik psikososyal destek çalışmaları gibi uzmanlık gerektiren müdahale yöntemlerine başlanıyor.

Psikososyal destek ekipleri afetten etkilenen yetişkinlerin bu süreci anlamlandırabilmeleri için psikolojik bilgilendirme çalışmaları gerçekleştiriyor.

Özellikle afetin etkilerini anlamlandırmakta zorlanan çocuklara yönelik psikososyal programların uygulanmasına özen gösteriliyor. Bu süreçte çocuk destek alanlarında yaş gruplarına göre psikoeğitim oturumları, ebeveynlere yönelik psikolojik bilgilendirme, gizlilik ve mahremiyet eğitimi, çocuklarda yas süreci, tematik oyunlarla duygu düzenleme gibi çalışmalar uygulanıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir