• DOLAR 32.511
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2432.432
  • ...
İnsan Hakları İzleme Örgütü işgal rejimi yanlısı hareket ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Human Rights Watch Örgütü (Human Rights Watch-HRW), raporlarında işgal rejimi yanlısı dil kullanmakla suçlanıyor.

HRW'nin Mayıs ayında işgal rejimi ve Filistin arasına yaşanan savaşa dair hazırladığı raporda iki tarafı suçta eşitleyici dil kullanması ve işgal rejimi uçaklarının Gazze'de vurduğu sivil alanları kanıtsız biçimde Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri tesisleri olarak sunması dikkat çekti.

Bunun yanı sıra HRW'nin hazırladığı raporda işgal rejiminin ve ABD'nin işgal rejimi-Filistin çatışmasına dair tezi olan "işgal rejiminin kendini savunduğu" iddialarının yer alması da büyük tepki çekti.

HRW'nin geçmiş yıllardaki raporlarında işgal rejimini daha çok eleştiren bir dil kullanırken, son yıllarda geçirdiği dönüşüm, ABD ve işgal rejiminin HRW'ye baskı uyguladığı, hatta işgal rejimi lobisinin HRW'ye sızdığı iddialarına neden oldu.

HRW'nin ilişkili olduğu Birleşmiş Milletler'in, işgal rejimine yaptırım uygulamama politikasının da, işgal rejimi aklama rolü gördüğü de suçlamalar arasında yer alıyor.

HRW'nin yeni raporunda işgal rejimi hava saldırıları sonrası Gazzelilerin çektiği sıkıntılar, yerle bir olan altyapılarına dair problemler yer almadığı gibi Gazzeliler için herhangi bir yardım çağrısı da bulunmuyor.

Kaynak: Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir