• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş’ın organizasyonunda "Van İlindeki Su Kaynaklarının Balıklandırılması" adlı proje kapsamında, Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde yer alan Keban Su Ürünleri İşletmesinde üretilen balıklar il müdürlüğüne getirildi. il müdürlüğü ekipleri tarafından tankerdeki yavru balıklar oksijen bastırılmış şeffaf poşetlere konularak Erciş, Özalp, Saray, Çaldıran, Muradiye, Gürpınar ve İpekyolu ilçelerine gönderilerek, bu ilçelerde bulunan toplam 14 adet göl, gölet ve baraja bırakıldı.

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Abdulkerim Yücel, “Su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanması amacıyla Bakanlığımız tarafından 2012 yılından beri yürütülmekte olan balıklandırma projesi gereği, 2019 yılında 19 su kaynağımıza 250 bin, 2020 yılında 12 su kaynağımıza 180 bin ve bu yıl ise 14 su kaynağımıza 1 milyon 200 bin ve son 3 yılda su kaynaklarımıza toplam 1 milyon 530 bin pullu sazan balığı yavrusu salındı. Önümüzdeki yıllarda da devam edecek olan balıklandırma çalışmaları bölge halkına ekonomik getirisinin yanı sıra çeşitli balıkçıl kuşların da uğrak yeri olmasıyla tür çeşitliliği artacaktır.” dedi.

“Elverişli olan bütün su kaynaklarını balıklandıracağız”

Yücel, “Van ilimizde balık olmayan veya stok miktarı azalan ve balıklandırmaya uygun olan tüm su kaynaklarımızı balıklandıracağız. Balıklandırma çalışmalarının amacının göletlerin daha verimli kullanılması ve ekonomik getirisinin arttırılması olduğunu, yapılan çalışmaların göletlerdeki balık stoklarını arttıracağını ve Van ilinin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "İç Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesinin" de amacının mevcut popülasyonun korunması ve devamlılığının sağlanması olduğu, yeni açılan kaynakların en verimli şekilde değerlendirilmesi amacıyla göl, gölet ve barajlar balıklandırılacaktır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız