• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Adıyaman Belediyesi su kaynaklarını artırmak için kuyu açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son yıllarda kaynağında büyük azalma görünen suyun gelecekte de en ciddi sorunlardan bir tanesi olacağı belirtiliyor. Bu konuda vatandaşları uyararak su tasarrufu tavsiyesinde bulunan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, şehir merkezindeki su kaynaklarını zenginleştirmeye çalışıyor.

Özellikle yaz mevsiminde artan su sorununa çare olması için daha önce şehir merkezinde birçok noktada yaptırdığı sondajla, orta refüj ve bahçe kaynaklarının içme suyu kullanılmadan sulanmasını sağlayan Adıyaman Belediyesi, şimdi de eski Çukobirlik civarında mülkiyeti hayırsever bir işadamına ait olan noktada su sondajı yaparak, şehir merkezindeki su kaynaklarının sayısını arttırmaya devam etti.

Çalışmaları yerinde inceleyen Kılınç, “Bugün, mülkiyeti hayırsever bir işadamımıza ait olan bu noktada belediyemiz tarafından sondaj yapıldı. Yapılan sondaj neticesinde 200 metrede saniyede 25-30 litre su kapasitesine sahip bir kuyu açıldı. İnşallah bu kuyu sayesinde birçok noktadaki su ihtiyacı karşılanacak.” dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir