• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
Siirt’te kiralık ev bulmak neredeyse imkânsız hale geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt’te kiralık ev bulmak adeta çileye döndü. Üniversitelerin açılacağı haberiyle birlikte şehir dışından gelen binlerce öğrencinin de kiralık ev aramasıyla birlikte kiralık ev bulmak neredeyse imkânsız hale gelirken, kira fiyatları da rekor fiyata ulaştı.

 

Kiraların yükselmesinden dolayı uygun fiyata ev arayışına giren vatandaşlar ise ev bulmakta zorlanıyor. Fiyatların astronomik oranda yükselmesinden emlakçılar da şikâyetçi.

Siirt’te kiralık ev bulmanın neredeyse imkânsız olduğunu dile getiren Siirt Emlakçılar ve Müteahhitler Derneği Başkanı Ömer Faruk Sezgin, üniversite öğrencileri ve ataması yapılan memurların gelmesi kiralık ev bulmanın zorlaştığını söyledi.

“Siirt’te oturulamayacak bir evin kirası bile bin TL’nin altında değil”

Üniversitelerin açılıyor olması nedeniyle öğrencilerin ev arayışlarına başladığını belirten Sezgin, kiralık evlerin neredeyse tamamının kiralandığına dikkat çekti.

“Şu anda Siirt’te ev bulmak neredeyse imkânsız” diyen Sezgin, “Ev için arıyorlar, yardımcı olmak istiyoruz ama ev olmadığı için kiraya veremiyoruz. Bizlerde şu anda ne yapacağımızı bilemiyoruz. Oturulamayacak şekilde olan bir evin fiyatı şu anda bin TL’nin altında değil. Öğrenciler gelmeye başladı, ataması yapılan memurlar da ev arıyor onlara da ev bulamıyoruz. Öğrenciye de ev bulma sıkıntısı var kimse vermiyor. Ev sahiplerinin öğrenciye sahip çıkmalarını istiyorum.” dedi.

“Hatalı yapılan imar planlamaları ve maliyetlerin yükselmesi konut fiyatlarını yükseltti”

Siirt’te geçmişte hatalı yapılan imar planlamaları ve maliyetlerin yükselmesi nedeniyle konut sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Sezgin, şunları söyledi:

“Siirt’te en büyük sıkıntı geçmişte yapılan imar planlamalarının yanlış yapılmasıdır. Geçmişte imar planları düzgün yapılmış olsaydı bu sıkıntıları çekmezdik. Müteahhitlerimiz için çalışma alanları açılırdı ama maliyetlerde yükseldiği ve inşaat malzemesi de çok pahalı olduğu için bir şey yapılamıyor. Salgından dolayı da bir boşluk oluştu. Şu anda ev bulmak mümkün değil.”

“Kira fiyatlarının düşmesini beklerken fiyatlar çok çok arttı”

Konut fiyatlarının birden yükselişe geçmesinin vatandaşı oldukça etkilediğini belirten Zeki Eren, “Biz kira ve ev fiyatlarının düşmesini beklerken fiyatlar çok çok arttı. Neden bu şekilde oldu bilemiyoruz. Allah asgari ücretle çalışanların yardımcısı olsun, ev alma hayalleri suya düştü. İnşallah devlet bir an önce bu duruma bir el atar da ev sahibi oluruz.” şeklinde konuştu.

“Ev fiyatları fahiş derecede yükselmiş durumda”

Asgari ücret alan birinin kirasını ödemekte zorluk çekeceğini ifade eden Veysel Ömeroğlu, “Ev fiyatları gerçekten fahiş derecede yükselmiş durumda. Bu vatandaşı zor duruma sokuyor. Bu nedenle bir düzenleme yapılması gerekir. Siirt’te bir evin kirası bin 100 TL civarında ve bir ev almaya kalktığınızda daha önceden 200 bin TL civarında olan bir evin fiyatı 400 bin TL’ye yükselmiş durumda. Bu nedenle devletin bir düzenleme getirmesi gerekiyor.” dedi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir