• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Evlat nöbetindeki aileler Ankara'da: Bir evladımız dağda kalmayana kadar eyleme son vermeyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Çocukları, PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldüğü gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, Ankara'daki HDP Genel Merkezi'ne gelerek protesto gösterisi yaptı.

HDP binası önüne siyah çelenk bırakan aileler, daha sonra basın açıklaması yaparak HDP'ye tepki gösterdi.

5 Mayıs 2019 yılında oğlu Yusuf Bektaş’ın, HDP tarafından dağa götürüldüğünü söyleyen Celil Bektaş, HDP Gençlik Kollarında oğlunun montunun ve kimliğinin çıktığını belirtti.

HDP'nin, Kürtleri temsil etmediğini söyleyen Bektaş, "Ellerini yakamızdan çeksinler. Anne ve baba olarak çadıra giderken biz bunu beklemiyorduk. Biz bir şey kaybetmedik, aksine kazandık. 300 evladımızı geri getirdik. Bunlardan 33'ü çadırdan." dedi.

"Biz evlatlarımızı HDP'den istiyoruz"

Bektaş, "Bunu bilsinler, evlatlarımız gelmeyene kadar HDP'nin peşinin bırakmayacağız. HDP nerede olsa biz de oradayız. Çünkü evlatlarımızı HDP götürdü. Yalanlar söyleyerek çocukları kandırıyorlar. Diyarbakır'ın anne ve babaları her yerdeler. Biz evlatlarımızı HDP'den istiyoruz. CHP ve İYİ Parti'yi de 3 senedir Diyarbakır'da destekleri için bekliyoruz. Bana insan haklarından bahsediyorlar. Samimilerse bize destek versinler. Samimi değiller, hep bizi kandırdılar." ifadelerini kullandı.

Bektaş, "Biz sonuna kadar bunun peşinin bırakmayacağız. Bir evladımız dağda kalmayana kadar bu eyleme son vermeyeceğiz. Evlatlarımız gelmeden çadırımızdan ayrılmayacağız." diye konuştu.

 

"Kürtler için mücadele ettiklerini söyleyenler Kürtleri öldürüyor"

Eylemlerinin 723'üncü gününde anne ve babaları temsilen Ankara'ya geldiklerini söyleyen PKK'nin kaçırdığı Özkan Aydın'ın babası Süleyman Aydın, "Kürt için mücadele ettiklerini söyleyenler Kürtleri öldürüyor. Zaman zaman HDP doğuda zulüm olduğunu söylüyor. Evet, doğrudur, doğuda PKK/HDP zulmü var. 9 yaşındaki çocuğu dağa göndermek zulüm değil midir?" dedi.

Sivil toplum örgütlerine de seslenen Aydın, evlat nöbeti eylemlerinin 3 Eylül'de 3'üncü yılına gireceğini hatırlatarak herkesi eylemlerine destek vermeye davet etti.

Aydın, "HDP ve CHP milletvekilleri ile yaptığımız görüşmelerde bize tek bir şartla sahip çıkacaklarını söylediler. O da 'çocuğunuzu devletten isteyin' şartı oldu. Çocuklarımızı devlet değil CHP'nin arkadaşları, dostları götürmüş. Buradan HDP'ye sesleniyoruz, çocuklarımızı dağa götürdüğünüz gibi getirin. Biz asla kapınızdan kalkmayacağız." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir