• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dört gözle okulların açılmasını bekleyen esnaf yapmayı planladıkları satışlarla iyi bir dönem geçirmeyi umuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitelerin 2021-2022 eğitim-öğretim dönemine 13 Eylül itibari ile başlayacağını açıklamıştı.

 

İlk ve ortaöğretimde de 2021-2022 eğitim-öğretim döneminin başlama tarihi ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 6 Eylül olarak belirlendiği açıklanmıştı.

Açıklamaların ardından salgın sürecinde olumsuzluklar yaşayan, ara ara alınan kararlarla işyerlerini kapatan esnaf yeni dönem için umutlandı.

Salgın sürecinin ağır geçtiği günlerde okulların kapalı olması nedeni ile iş yapamadığını, aldığı ürünler nedeni ile borçlandığını belirten esnaf bu yılki eğitim-öğretim yılında umutlu olduğunu, işlerin iyi yönlü seyretmesi ile rahat bir nefes alacaklarını belirttiler.

Ağrılı kırtasiyeci ve ikinci el ev eşyası satışı gerçekleştiren spotçular İLKHA'ya yeni dönemi ve beklentilerini anlattı.

İki yıldır bu zaman dilimini beklediklerini söyleyen kırtasiye işletmecisi İbrahim Ay, eğitim-öğretim öncesi tüm hazırlıklarının tamam olduğunu, heyecanla okulların açılmasını beklediklerini söyledi.

İbrahim Ay, "2 yıldır biz bu günü bekliyorduk, bu yılki eğitim-öğretim döneminden çok umutluyuz. Hazırlıklarımız hemen hemen tamamdır, okul sürecini bekliyoruz. Ümitliyiz, güzel bir süreç olacağına inanıyorum. Şuan piyasa fiyatları çok yüksek, geçen yıl aldığımız ürünlerin fiyatları bu yıl iki katına çıkmış durumda. Kırtasiye ürünlerinde bir okul alışverişi 300-350 TL'yi buluyor. Geçen yıl ise bu fiyatlar 200 TL civarıydı. Kırtasiyeci olarak 200 bin TL ile 1 milyon TL arasında esnaflarımız borçlanmıştı. Salgın nedeni ile esnaf olarak borçlarımızı ödeyemedik. Bu dönem inşallah koşullar iyi gider ve satışlarımızda yakalayacağımız olumlu tablo ile yaşadığımız süreçte inşallah borçlarımızı öderiz. Şuan herkes büyük bir heyecan içerisinde, öğrenci velileri gelip alışveriş yapmaya başladı, ürün fiyatları soruyorlar." dedi.

Özellikle üniversite öğrencilerinin ve ikamet ettiği kentten Ağrı'ya tayini çıkan memurların alışveriş yaptıkları ikinci el ev eşyası satışı gerçekleştiren spotcularda yeni dönem için ürün tedariği gerçekleştiriyor.

Kendilerinin de salgın döneminden olumsuz etkilendiklerini kaydeden Musa Yiğiş adlı esnaf, "Salgın döneminde satışlarımız olmadı, diğer esnaflar gibi bizlerde işyerlerimizi kapatmak zorunda kaldık. Beklentimiz büyük bu yeni eğitim-öğretim döneminde." ifadelerini kullandı.

Diğer bir esnaf Mehmet Ermin ise şunları söyledi:

"Okulların açılacağını duyduk ve çok heyecanlandık, dört gözle okulların açılmasını bekliyoruz. Okulların açılması ile inşallah alışverişler olur, satışlarımızı yaparız. Bu dönemde satışlardan kazanç içinde oluruz inşallah, bu sayede sıkıntılarımız bir nebzede olsun gider." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız