• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 29 Haziran Çarşamba Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Hâkimiyet Gazetesi; `Düşünce `İslami Âlimlerinin Mezarları Ortaya Çıkarılsın`
Hak ve Özgürlükler Platformu, "1920 - 1927 yılları arasında binlerce insanı idam eden İstiklal Mahkemeleri hakkında basın açıklamasında bulunarak kabirleri saklanan İslam âlimlerinin mezarlarının ortaya çıkarılmasını istedi."
Medya Gazetesi; `TBMM Arşivleri Açılsın`
Batman Hak ve Özgürlükler Platformu Dönem Sözcüsü Abdurrahman Cens, Genelkurmay arşivi ile TBMM arşivlerinin tarihçilere açılmasını talep ederek : "İstiklal Mahkemeleri`nin yürürlükte olduğu süreç boyunca yaşanan hukuk cinayetlerinin aydınlığa kavuşturulması ve kabirleri gizlenen İslam âlimlerinin mezarlarının ortaya çıkarılması konusundaki isteğimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

`Bu Gıdalar Neden İmha Edilmiyor`
Batman Raman Mahallesi 1813. sokakta bulunan bir evin bahçesinde üst üste yığılmış, gıda maddeleri tehlike yaratıyor.

Pusula Gazetesi; `Şeyh Said`in Mezarının Yeri Soruldu`
Hak ve Özgürlükler Platformu, İstiklal Mahkemelerinin verdiği kararlar doğrultusunda idam edilen Şeyh Said ve arkadaşlarının mezarlarının yerinin açıklanmasını istedi.

`Okul Bitti, İşe Devam`
Okullar kapandı ama onlar okulda bulunan atölyelerden çıkmıyor. Batman Endüstri Meslek Lisesi Mobilya ve Makine Bölümü öğrencileri okullar bitmesinin ardından eğitim gördükleri lisenin atölyesinde ücret olarak çalışmaya başladı.

Doğuş Gazetesi; `Batman da işsizlik düştü`
Batman da son zamanlarda iş gücünün artırılması ve yatırımlar sonucu işsizlik oranı düştü. Türkiye`de 2010 yılında işsizlik oranı yüzde 11,9 olarak belirtilirken, Batman ise, 11,7`ye düştüğü öğrenildi.
Mezopotamya Gazetesi; `Cens: Susa şehitlerini rahmetle yâd ediyoruz`
1992 yılında Silvan`ın Susa köyünde yapılan katliamın yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan Batman Mustazaf Der Genel Başkanı Abdurrahman Cens, Susa şehitlerini rahmetle yâd ettiklerin belirterek Allah`ın isminin anıldığı mescidlerde Müslüman kanı dökenlere Allah-u Teâlâ lanet etsin" dedi.

Batman Postası Gazetesi; `İslam Âlimlerinin mezarları ortaya çıkarılsın`
Hak ve Özgürlükler Platformu, "1920 - 1927 yılları arasında idam edilen ve Kabirleri saklanan İslam âlimlerinin mezarlarının ortaya çıkarılmasını istedi.

Batman Gazetesi; `142 Bin 744 Yeşil Kart İptal Edildi`
Batman genelinde çeşitli nedenlerle 142 bin 744 kişinin yeşil kartlarının iptal edildiği belirtildi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, Beşiri ilçesinde 13 bin 143, Gercüş ilçesinde 9 bin 339, Hasankeyf ilçesinde bin 875, Kozluk ilçesinde 21 bin 792, Batman merkezde 82 bin 635, Sason ilçesinde ise 13 bin 960 kişinin yeşil kartı iptal oldu.

Çağdaş Gazetesi; `Ekmek taştan değil, kabuktan çıkıyor!`
Taş-demir değil, bu kez kabuktan geçimlerini sağlıyorlar. Batman`ın varoş semtlerinden Petrol mahallesindeki kavak ağacı satıcılarının olmazsa olmazlarından dar gelirli aileler, gölgede 40 derecede Doğu illerinden getirilen kavak ağaçlarının kabuklarını toplamak için ter döküyor.
Veysi Rüzgâr-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir