• DOLAR 32.568
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2432.026
  • ...
​İpekyolu Belediyesi bünyesindeki kadınların oluşturduğu kurtarma ekibi eğitimlerini tamamladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

21 kişilik ekip 5 günlük eğitimden sonra Van AFAD İl Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan eğitim alanında tatbikat gerçekleştirildi.

Yapılan tatbikatta senaryo gereği, ilçede 7.4 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası yıkılan 5 katlı binanın enkazında 3 kişi mahsur kaldı. Bu kişilerden biri binanın merdiven boşluğuna düşerek ağır yaralandı. İhbar üzerine bölgeye, arama kurtarma ekibi sevk edildi. Kadınlardan oluşan ekip enkaz altında kalan 2 kişiyi tespit ederken 1 kişi de arama kurtarma köpeği tarafından tespit edildi. Yerleri tespit edilen 3 kişiden 2'si halatla enkaz altından kurtarılarak sahra hastanesine kaldırıldı.

"Arama kurtarma faaliyetleri sadece kaba kuvvetten ibaret değildir"

Tatbikattan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Van AFAD il Müdürü Ali İhsan Körpeş, kadınlardan oluşan ekibin 5 günlük eğitimlerini tamamladıklarını belirterek, "Bundan sonraki süreçte de ilk yardım, insani yardım psiko-sosyal destek, harita eğitimlerimizi inşallah en kısa sürede arkadaşlarımızla birlikte planlayacağız. Arama kurtarma faaliyetlerinin sadece kaba kuvvetten ibaret olmadığını, teknik çalışmalarla yapıldığını kadınlarımız tarafından burada görmüş olduk." dedi.

İpekyolu Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürü Ekip Sorumlusu Nazan Sare Aslan ise coğrafi konum itibari ile afetlerin yaşandığı bir ülkede yaşanıldığını ifade ederek, "Son zamanlarda yaşadığımız bu sıkıntılar bizleri 'bu yükü nasıl hafifletebiliriz, ülkemize nasıl yardımcı olabiliriz' düşüncesini yaşattı. Bu düşüncemizi Belediye Başkan Vekilimiz ve AFAD İl Müdürü ile paylaştık. Sonrasında da ortaya bu proje çıktı. Tamamı kadınlardan oluşan arama kurtarma ekibini kurma gereği hissettik. Umarım ülkemizde daha fazla afet yaşanmaz. Ancak yaşanacak her olayda da kadınların gücünün gösterilmesinde istediğimizden dolayı artık biz de AFAD iş birliği ile sahnedeyiz." ifadelerini kullandı.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir