• DOLAR 32.524
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2429.13
  • ...
YKS tercih sonuçları açıklandı mı 2021, 2021 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak Üniversite kayıt tarihleri açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversite hayali kuran öğrenciler sınav maratonunu ve tercih içlemlerini gerçekleştirdikten sonra şimdi merakla tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. 2021 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak diye merak eden öğrenciler gözleri ÖSYM’ye çevirmiş durumda. Öğrenciler YKS tercih sonuçları açıklandı mı diye merak ederken bir yandan daha önce açıklanmış olan üniversite kayıt tarihleri için gün sayıyor.

2021 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak

YKS tercih sonuçları için henüz ÖSYM tarafından tarih verilmedi. Ancak tercih sonuçlarının eylül ayından önce açıklanması gerekiyor.
ÖSYM YKS 2021 tercih kılavuzunda yer alan bilgilere göre “Elektronik kayıt” 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihlere göre sonuçların Ağustos ayının son haftasında açıklanması bekleniyor.

Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Üniversiteler ne zaman açılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır.

YKS Yerleştirme sonuçları nasıl duyurulacaktır?

YKS Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir

Bu haberler de ilginizi çekebilir