• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
MHRS halkı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt halkı, Sağlık Bakanlığı’nın 2011 yılında faaliyete geçirdiği Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve Alo 182 üzerinden randevu alamamaktan şikâyetçi. Bazı polikliniklerde aylar sonrasına randevu verilebildiğini belirten vatandaşlar, bu soruna bir an önce bir çözüm bulunmasını istiyor.

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Yolbaşı köyünde ikamet eden ve günlerdir aramasına rağmen Alo 182’ üzerinden randevu alamadığını ifade eden Hasan Öz, randevusuz muayene olamadığını ve acilde vurulan bir ağrı kesici ile eve gönderildiğini kaydetti.

“Randevusuz muayene olmak istedik ama olamazsınız dediler”

Randevu alamadıkları için muayene olamadıklarını dile getiren Öz, “2-3 gündür ağrım var. O kadar uğraşmamıza rağmen 182’den randevu alamadık ve doktora da randevu almadan geldik. Bu nedenle acilde ağrı kesici iğne yapıp gönderdiler. Acildeki doktorlar uzman doktora gözükmem gerektiğini söylediler. Bizde randevu için arıyoruz ama düşmüyor dedik. Onlar ‘Tekrar arayın bir ara düşer dediler’ tamam dedik. 50 hanelik köyümüzde de sağlık ocağı da yok.” dedi.

“Siirt’te araştırma ile devlet hastanesi arasında bir fark yok sadece tabela değişmiş”

“Randevu sistemi şu anda çok sıkıntılı, bir hastalık için aradığında 1-2 aydan aşağı randevu alamıyoruz. Diş Sağlığı Merkezi ondan randevu almak neredeyse imkânsız.” diyen Tahir Albay ise randevu sistemindeki sıkıntıları şu şekilde dile getirdi:

“2 aydan önce randevu alamıyoruz. İki ay diş ağrısıyla mı yaşayacağım? 182’yi aradığımızda ya düşmüyor, ya da doktor yok. Hastaneye de gittiğimizde ‘Randevunu al öyle gel diyorlar.’ Randevu sistemi bu şekilde çok yanlış, insanın dişi ağrıyor ise o gün tedavi görmesi gerekir. 5-10 yıl öncesi ve bu gün arasında Siirt’te ilerleme göremiyorum. Araştırma hastanesi ile devlet hastanesi olma noktasında bir fark yok, sadece tabela değişmiş. Araştırma hastanesinde birçok profesör ve teçhizat olması gerekirdi. Ama uzman doktor bile bulamıyoruz. Tabela var başka bir şey yok. Halen başka illere sev ediliyoruz.”

“Diş hastanesine hiç randevu alamıyoruz”

Özellikle diş hastanesine randevu almanın çok zor olduğunu, alınsa bile hastanede ilgilenen kimsenin olmadığını ileri süren Yusuf Erdoğan, “Bir saat uğraştıktan sonra ancak randevu alabildim. Aldığınızda da hastanede ilgilenmiyorlar. Bir tahlil verdikleri zaman ultrasona gidiyoruz ama bir ay randevu veriyorlar. Hele diş hastanesine hiç randevu alamıyoruz, orası daha berbat olmuş. Şu anda Siirt’te berbat bir sağlık hizmeti var.” diye konuştu.

“Mağdur oluyoruz”

MHRS sistemine girip randevu alma noktasında çok sıkıntı yaşadığını dile getiren Yusuf Gökmen ise şunları söyledi:

“Hastaneye geldiğimizde bize bir fiş veriliyor ve sonra izdiham yaşanıyor. Bunun bir sistemi olması gerekiyor. İlle de randevu istiyorlar ama internet üzeri alamıyoruz. Hastaneye geldiğimizde de mağdur oluyoruz.”

“60 kilometre yol geldim ama randevu almadığım için bakmıyorlar”

Randevusuz hasta bakılmamasına tepki gösteren Ahmet Aydın, “Bazen dakikalarımız bitiyor yine de randevu alamıyoruz. Bu nasıl bir sistem anlayamadım.  eskiden bir sevk alıyorduk işimizi rahat bir şekilde hallediyorduk. Ama randevu almadığın zaman bakmıyorlar. Tam 60 kilometre yol geldim bugün kızımı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirdim ama randevusu olmadığı için bakmadılar. Köyden geldiğimizi ve randevu alamadığımızı söylüyoruz ama nafile. Ne olacak bizim bu halimiz?” şeklinde konuştu.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir