• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Eski Mardin yolunda çalışmalar başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Büyükşehir Belediyesi, Kırklar Dağı, Ongözlü Köprü ile Keçi Burcu gibi kentin tarihi ve sembol mekânlarıyla bağlantısı olan eski Mardin yolunu yeniliyor.

Büyükşehir Belediyesi, Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 2021 yılı asfalt programı kapsamına aldığı merkez Sur ilçesinde bulunan ve kenttin turizm açısından oldukça önemli yere sahip olan eski Mardin yolunda altyapı çalışmalarına başladı.

Yol yapım ekipleri, yol genişletme işlemlerinin yapılacağı bölümlerde kazı ve istinat duvarları için platform çalışmalarını sürdürüyor.

Mardin yolunda ekipler Bağıvar Köprüsü'nden yeni Mardin yoluna kadar 4,5 kilometrelik bölümde yol genişletme, bir köprü, 620 metre fore kazıklı istinat duvarı ve sanat yapılarını inşa edecek.

Çalışmalar kapsamında eski Tekel içki fabrikasının olduğu yerde bulunan alt geçit genişletilerek devamında Çarıklı Mahallesine bağlantı sağlayan eski köprü yerine ise 71 metrelik yeni köprü yapılacak.

Vatandaşların caddeyi rahat şekilde kullanmalarını sağlamak için ekipler çalışmalarını tamamlandığında kaldırımlar 3 metre, yol ise 14 metre genişliğinde olacak.

Büyükşehir Belediyesi, eski Mardin yolunun başta Diyarbakırlılar olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin yoğun şekilde kullanmasını göz önünde bulundurarak yol ile kaldırım çalışmalarının tamamlanmasının ardından caddeyi aydınlatma direkleriyle ışıklandırılacak. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir