• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
En büyük kubbe altında kandili ihya ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - "Dünyanın en büyük direksiz kubbesine" sahip Şeyh Edebali Camii, en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Miraç Kandili’ni bu camide kutlamak isteyen vatandaşlar, camiye akın etti. Akşam namazı öncesi camiye gelen her yaştan Bursalı, camiyi kısa sürede doldurdu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de, Şeyh Edebali Camii’ndeki kandil programına katıldı. Prof. Dr. Görmez, burada yaptığı konuşmada, miracın önemini anlattı. Görmez, miracın yücelme ve yükselme anlamlarını dikkate alarak, insanlığın gelişme, ilerleme ve yükselme kriterlerini yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Duanın Müslümanlar için önemini vurgulayan Görmez, "Unutmayalım ki dua da bir miraçtır ve dua, Allah ile kul arasında yüksek bir diyalog ve selamlaşmadır, insanın bu dünyadaki yalnızlığını gideren en büyük buluşmadır. Miracın bu engin anlamları üzerinde tefekkür ederken, miracın topraklarında on yıllardır süre gelen, bölgenin ve bütün insanlığın huzur ve barışını tehdit eden zulüm ve haksızlıkları unutmayalım. Yanı başımızda dost, kardeş, komşu ve akraba olduğumuz Suriyeli kardeşlerimizin içine girdikleri kaos ve sıkıntıdan yükselerek kurtulmaları için dua ve niyazda bulunmayı ihmal etmeyelim." diye konuştu.

Camiye gelen vatandaşlar ise, Miraç Kandili`nde ibaret etmek ve duada bulunmak için Şeyh Edebali Camii’ni tercih ettiklerini dile getirdiler.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir