• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Moritanyalı satranç şampiyonundan onurlu davranış: Siyonist rejimin temsilcisi ile oynamayı reddediyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yetenekli oyuncu Abdurrahim Al-Talib, dünyanın seçkin genç satranç takımının 215 oyuncusu arasında yer alıyor. Uluslararası bir çok yarışamada derece kazanan Al-Talib, 'Gerçekte var olmayan hayali bir ülke olan işgalci israil'in temsilcisiyle oynamayı reddettiğim için yarışmadan çekilmeye karar verdim' dedi.

Moritanyalı genç oyuncunun attığı bu adım, Moritanya'daki blogcular ve politikacılar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Yarışmadan çekilmesi onurlu bir davranış olarak değerlendirildi.

Moritanya Ulusal Ribat'ı Filistin halkını desteklemek için geri çekilen genci kabul etmeye ve ona El Aksa ve Filistin Nişanı vererek onurlandırmaya karar verdi.

Tanınmış medya blog yazarı Habibullah Ahmed, bu adımı selamlayarak şunları söyledi: "Moritanyalı çocuk Abddurrahim Al-Talib Muhammed, Siyonist oluşumdan bir rakibe karşı başarılı kariyerine rağmen Dünya Satranç Şampiyonası'ndan çekildi; satrançta bir tur kaybetti, ancak adaletsizliği ve işgali reddeden onurlu tutumuyla, cesaret ile sadakat turlarını kazandı; Abdurrahim sana minnet dolu bir selam: Başımızı kaldırdık ve bu yüzden seninle gurur duyuyoruz.” dedi.

Abdurrahim al-Talib, satranç seven bir çevrede büyüdü. Babası, mühendis Ahmed al-Talib Muhammad, Moritanya satranç takımının bir üyesi, Moritanya Satranç Federasyonu eski başkan yardımcısı.

Bu onurlu davranış üzerine Hamas liderlerinden Sami Abu Zuhri, Twitter hesabında şunları yazdı: 'Gençler arası düzenlen Dünya Satranç Kupası'nda İşgalci İsrail'in temsilcisi ile oynamayı reddeden Moritanya kahramanı Abdel Rahim'i bu onurlu davranışdan dolayı tebrik ediyoruz. Ayrıca bu pozisyon, Moritanya'nın Filistin davasına yönelik resmi tutumunun ve izzetli duruşunun bir ifadesidir. Moritanyalı kardeşlerle iftihar ediyoruz'

Bu haberler de ilginizi çekebilir