• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

400 bini aşan nüfusu ile 36 il’den büyük olan ve bölgenin de kalbi sayılan Bağlar, son yıllarda belediye alanında hayata geçirdiği hizmetlerin yanı sıra ticari ve ekonomik projelerle de kalkınma hamlesi gerçekleştiriyor.

İlçenin Karahan ve Oğlaklı mahalleleri arasında hayata geçirilecek sanayi bölgesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan projenin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılarak çalışmalara başlanacak.

Devasa bir alanı kapsayan projede üretime yönelik firmaların yanı sıra ticari alan, cami ve okul gibi yapılar da inşa edilecek.

Göreve geldikten sonra belediyecilik hizmetleriyle ilçenin uzun yıllara dayanan sorunlarını çözdüklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, depolama alanı olarak hazırlanan yeni sanayi bölgesinin ilçeye ekonomik prestij açısından çok büyük kazanımlar sağlayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgenin ekonomik kalkınmasına verdiği önemin en büyük göstergelerinden birinin bu anlamlı proje olduğunu belirten Beyoğlu, "İlçem ve kentim adına sayın cumhurbaşkanımıza ve bu projeyi hayata geçiren Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Murat Kurum’a çok teşekkür ediyorum. Biz bir yandan belediyecilik hizmetleriyle ilçemizi şaha kaldırırken hükümetimiz de bu devasa projelerle bu kalkınma seferberliğini taçlandırıyor." diye konuştu. (İLKHA)