• DOLAR 32.534
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2425.42
  • ...
CHP milletvekili Beko, Meclis’te Kur’an okunmasından rahatsız oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İslami değerlere duyduğu hazımsızlığı dışa vurdu. Beko, Meclis’te Kur’an-ı Kerim okunması için yer ayrılmasından rahatsız oldu. Beko, “Burası cami değil, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin meclisi.” İfadelerini kullandı.

“Burası cami değil”

Bira gazeteciye konuşan Beko, ülkede başka sorun yokmuş gibi halkın büyük çoğunluğunun Müslüman olduğu ülkede milletin oylarıyla geldiği Meclis’te milletin değerlerinden rahatsız oldu. Yapılan son düzenlemeler ile Meclis Cami yanında bulunan ve gazete okuma yeri olan Şube Kütüphanesinin, Kur'an ve tefsir, dini kitap okuma ve sohbetlerinin yapılacağı, diyanet kitaplarının sergileneceği yer olarak ayrıldı. CHP Milletvekili Beko ise bundan rahatsız oldu. Meclis’te Kur’an-ı Kerim’den rahatsız olduğu belirten Beko, “Burası cami değil, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin meclisi. Yakın mesafedeki Kocatepe’de yeterince büyük okuma salonlarınız yetmiyor mu?” ifadelerini kullandı.

CHP bildiğiniz gibi

Halkın değerleriyle bir türlü barışmayan CHP kurumsal kimliğiyle eş güdüm içerisinde yapılan bu açıklamalar CHP’de değişen tek şey halkın gözünü boyamak için yapılan söylem değişikliği olduğu bir kez daha ortaya koydu. "Halka rağmen halkçılık" mottosuyla kuruluşundan günümüze kadar halkın değerlerine düşmanlık etmeyi kendine görev edinmiş CHP ve temsilcileri geçmişte de başörtüsü, sakal gümüş yüzük gibi semboller üzerinden halkın değerlerine düşmanlık yapmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir