• DOLAR 32.536
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2478.061
  • ...
Üst Arama Dedektörleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üst arama dedektörü nedir?

Üst arama dedektörü gelişmiş bir güvenlik sitemidir. Üst arama dedektörü klasik insan vücuduna dokunarak yapılan aramanın aksine elektronik sistem sayesinde kişi üzerindeki metal cisimleri algılamaya yarar. Böylelikle insanların kişisel alanlarını da ihlal etmemiş oluruz.

Üst arama dedektörleri nerelerde kullanılır?

Üst arama dedektörleri birçok alan ve sektörde kullanılmaktadır. Buna örmek verecek olursak havaalanları, stadyumlar, plazalar, hastaneler, alışveriş merkezleri, fuar alanları, konser alanları, okullar, kamu kuruluşları vb gibi.

Üst arama dedektörleri kaç çeşittir?

Üst arama dedektörü kapı tipi ve el tipi üst arama dedektörü olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Genelde bu iki ürün bir arada kullanılmaktadır.

Üst arama dedektörlerinin kullanımı nasıl işler?

Kapı tipi üst arama dedektörü adından da anlaşılacağı üzere kapı şeklinde olup, ayaklarında bulunan metal algılayıcılar sayesinde içinden geçen kişinin üstünde metal olup olmadığını gösterir. Bu uyarıyı sesli ve ayaklarında bulunan ledler vasıtasıyla yapar. Kapı tipi üst arama dedektörü sesli uyarı verirken aynı zamanda ayaklarda ki bölgelere ayrılmış ledler sayesinde metalin hangi bölgede olduğunu tespit etmemizi sağlar. Üzerindeki dijital ekran sayesinde ise içinden geçen metalin yoğunluğu hakkında bize bilgi vermektedir. Böylelikle üst arama dedektörünün yanındaki personel metali daha kolay tespit edecektir. El tipi üst arama dedektörünü ise kapı tipi üst arama dedektöründen geçerken hala uyarı veren kişiler için kullanabiliriz.

ÜRÜN KORUMA SİSTEMİ

Ürün koruma sistemi nedir?

Ürün koruma sistemi mağazadaki ürünlerin çalınmaması için, hırsızlık önleyici bir üründür. RF ve Akusto olmak üzere 2 farklı teknolojiye sahip ürün koruma sistemleri vardır. Mağazada satışı yapılan ürünün ve geçiş yapılacak kapının genişliğine göre, ürün koruma anten sayıları arttırılarak tümünün birlikte çalışması sağlanmaktadır.

Ürün koruma antenleri konumlandırıldığı yerde çok güçlü bir tarama gerçekleştirir. Bir alarm yakaladığı anda, sesli ve ışıklı uyarı vererek hırsızlığı anında tespit edebilmenizi sağlar.

Satışı yapılan ürün çeşitlerine göre, bazen kâğıt etiket bazen de çivili etiket dediğim hard etiketler tercih edilir. Ürün üzerine yerleştirilen bu alarmlar sayesinde, ürünün ücretini ödemeden, ürünü alarak mağazadan çıkmaya çalışan bir kişi var ise, anten bu alarmı algılayarak sesli ve ışıklı uyarı verir. Ücreti ödenmiş olan ürünün üzerinde olan alarm kasadaki görevli tarafından deactivatör ya da alarm sökücüler sayesinde iptal edilir. Çivili ürün alarmları tekrar kullanım imkânı sağlar.

Çevredeki enerji kirliliğinden etkilenmemesi için mağaza ürün koruma sistemleri üzerinde bulunan hassasiyet potansları ile hassasiyet ayarları arttırılabilir ya da düşürülebilir. Akusto olan antenlerde, antenler bilgisayara bağlanılarak da hassasiyet ayarları yapılabilmektedir. Bunun dışında herhangi bir bilgisayar bağlantısına ihtiyaç duymadan çalışırlar. Montajı oldukça kolaydır, ürünü konumlandırıp elektriğini vererek direkt olarak kullanıma geçebilirsiniz.

Ürün koruma sistemi nerelerde kullanılır?

Ürün koruma sistemi tüm mağazalar için uygundur. Hırsızlığı engellemenin ve hırsızlığı caydırıcı hale getirmenin en basit ve güvenilir yoludur. Mağazanızda satışını yaptığınız ürünlere göre etiketlerinizi seçerek tüm ürünlerinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.

APARTMAN İÇİN GÖSTER GEÇ

Göstergeç hangi amaçla kullanılır?

Giriş çıkış işlemlerinin belirli kriterlere göre yapılması istenilen alanlara girişlerin kontrol altında tutulması ve geçiş raporlarının alınması amacıyla kullanılmaktadır.

Göstergeç cihazların özellikleri nelerdir?

Modellerine göre çeşitlilik göstermekle birlikte parmak izi okutularak, sadece kart okutularak, kart veya şifre okutularak veya sadece şifre okutularak geçiş sağlanabilir.

Bazı modellerde geçiş modları ayarlanabilmektedir. Sadece kartlı geçiş, kart veya şifreli geçiş, hem kart hem şifreli geçiş gibi modlar bazı göstergeç cihazlarda ayarlanabilmektedir.

Offline ya da online olarak çalışabilmektedirler. Offline olarak çalışan modellerinde kayıtlı olan her kişi bağlanılan kapıdan geçiş yapabilir. Online sistemde ise, geçiş yapmak isteyen kişinin belirlenen kriterleri uyarsa ancak geçiş sağlanabilir.

Proximity kart veya mifare kart çeşitlerini okuma özellikleri bulunur.

Modellerine göre kart veya şifreli geçiş özelliği bulunmaktadır.

İç ortam veya dış ortam özellikleri mevcuttur.

Açık devre ya da kapalı devre tetik gönderme özellikleri bulunur.

Dış ortam cihazları her türlü hava şartlarında çalışabilecek şekilde dizayn edilip tasarlanmıştır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir