• DOLAR 32.584
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2488.838
  • ...
Kızılay Genel Başkanı: 13 şirketten maaş aldığı iddialarına cevap verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı 13 ayrı şirkette yönetici kaydı bulunduğu ve 13 ayrı şirketten maaş aldığı iddialarına Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile yanıt verdi.

Sahada afetlerle uğraşırken Sözcü gazetesinin kötü niyetli bir haberi ile güne başladığını söyleyen Kınık, artık bu "kavgada yumruk sayılmaz" yaklaşımından bıkıp usandığını ifade etti.

"Tek maaşım üniversitemden aldığım öğretim üyesi maaşıdır" diyen Kınık, hukuk yolu ile kişisel ve kurumsal haklarını koruyacaklarını vurguladı.

"Gönüllülerimizin gayretini, bağışçılarımızın güven duygularını zedeleyen bu yalan haberi hukuka havale ediyoruz"

Kınık, videoda iddialara şöyle açıklık getirdi:

Bu özensiz haberin gerçeği aslıda şu: Gazetenin, manşetinden ifade ettiği, 'Kızılay Genel Başkanı 13 maaş alıyor' ifadesi külliyen yalan. Ticaret Odası kayıtlarına girilerek özensiz hazırlanmış bir soru önergesinde 13 şirkette kaydımın gözüktüğü ifade edilmekte ve buradan da maaş aldığım ifade edilmekte.

Gerçek şu; bu kayıtların pek çoğu, girildiğinde görülecektir, eski ortak olduğum ya da yönetim kurulu üyesi olduğum şirketlere aittir. Bu şirketler ya kapatılmıştır ya da ortaklıklarından yıllar önce ayrıldığım şirketlere aittir. Onun dışındaki bütün kayıtlar ise Kızılay Yatırım Anonim Şirketimizin gelir getirici akarlarına ait olan şirketlerdir. Doğal olarak Kızılay Genel Başkanı olarak ben bunların da yönetim kurulu başkanlığını yürütmekteyim. Ve orda ismim gözükmektedir.

Benim tek aldığım maaş Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim üyesi olarak aldığım maaştır. Onun dışındaki Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde Kızılay Yatırım A.Ş tarafından yapılan sembolik ödentiler, yasal kesintiler mali kesintilerden sonra büyük oranda Kızılay'a geri dönmektedir. Dolayısıyla meccani olarak, gönüllü olarak ve şerefle yürüttüğüm Kızılay Derneği Başkanlığından herhangi bir maaş almamaktayım.

Konunun yasal takipçisi olacağız. Bu, hem kişilik haklarıma hem de kurumun itibarına çok büyük zarar verecek bir yalan haberdir. Sonuna kadar bunun takipçisi olacağız. Kızılay'ın sahadaki çalışmalarını, gönüllülerimizin gayretini, bağışçılarımızın güven duygularını zedeleyen bu yalan haberi hukuka havale ediyoruz.

Kızılay da iddiaları yalanladı

Öte yandan Kızılay Basın Müşavirliği de konu hakkında yazılı bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

Yapılan açıklamada, "TBMM’de bulunan bir siyasi parti mensubunun soru önergesi olarak öne sürdüğü iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. İstanbul ve Ankara Ticaret odalarının kayıtlarının sorgulanması ile hazırlandığı anlaşılan soru önergesindeki bilgiler güncellikten uzaktır. 12’si İstanbul 1’i ise Ankara Ticaret Odasında görülen kayıtlardaki şirketlerin bir kısmı yıllar önce kapatılmış, bir kısmındaki kayıtlar da güncelliğini yitirmiştir. Diğer kayıtlar ise Dr. Kerem Kınık’ın Kızılay Genel Başkanı olması sebebiyle doğal olarak Yönetim Kurulu başkanlıklarını yürüttüğü, Türkiye Kızılay Derneği’ne gelir getirmek amacıyla oluşturulan Kızılay Yatırım A.Ş’nin iştiraklerine ait bilgilerdir." denildi.  (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir