• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
Umut Kervanı Vakfı'ndan "Hisseli Cami Projesi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Vakfı "Hisseli Cami Projesi" başlattı. Projeye göre farklı bölgelerde cami ve mescitler inşa edilecek.

İsteyen hayırseverler, inşa edilecek camilerden diledikleri kadar hisse alabilecek. Hisse bedelleri 1000 TL olarak belirlendi.

Umut Kervanı Vakfı'ndan, konu ile ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte hidayet üzere oldukları umulanlar bunlardır." (Tevbe 18)

"Kim Allah için bir ev inşa ederse (mescit yaparsa) Allah da cennette onun için bir ev yapar."  (Buhari, Salat 65,  Müslim,  Mesacid 4)

İslam medeniyetinin doğup büyüdüğü yerler mescitlerdir. Nitekim Allah Resulü Medine'ye ilk girdiğinde daha nerede kalacağını ayarlamadan, ailesini getirme planları yapmadan, hemen mescit inşa edilecek araziyi ayarlamaya çalışmıştır.

Bu durum sadece Peygamberimize has bir durum da değildir. Çünkü Hazreti İbrahim de (aleyhisselam) oğlu Hazreti İsmail (aleyhisselam) ile birlikte mescit inşa etmekle emrolunmuşlardır.

"(Hatırlayın!) Hani İbrahim ve İsmail, Kâbe'nin temellerini yükseltiyor (bir yandan da şöyle dua ediyorlardı:) "Rabbimiz bu ameli bizden kabul buyur. Şüphesiz ki sen, (işiten ve dualara icabet eden) Es-Semi', (her şeyi bilen) El-Alîm'sin." (Bakara, 127)

Dolayısıyla mescid/cami inşa etmek peygamberlerin sünnetidir. Biz de Umut Kervanı Vakfı olarak bu sünneti yerine getirmek ve hayırseverlerimizi bu hayra ortak etmek adına 'Hisseli Cami Projesi'ni başlatıyoruz. Hayra ortak olmak isteyen hayırseverlerimiz istediği sayıda hisse alabilirler. Bir hisse bedeli 1000 TL'dir.

Bir araya gelmek, bir başlangıçtır. Biz de ilk başlangıçların adımlarını atmak adına, yeryüzündeki Müslümanları, "toplayan, bir araya getiren, buluşturup birleştiren" anlamına gelen Câmi'leri inşa ediyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir