• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
Halk, sosyal medya düzenlemesini elzem görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Son günlerde gündeme gelen “sosyal medyanın denetlenmesi”  hususuyla birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meclisin açılmasıyla birlikte sosyal medyaya yönelik denetim konusunda gereken adımların atılacağı yönünde açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya düzenlemesinin şart olduğunu belirten Bingöl halkı, bir an önce uygulamanın hayatı geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Yalan yanlış haberlerin önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Kutbettin Gili, "Temelinde doğruluk olmayan haberleri yayınlayan sosyal medya hesapları kesinlikle kapatılmalı. Bugün bir kişi 3-4 farklı hesap oluşturup paylaşım yapıyor. Uygun olmayan içerikler paylaşılıyor; buna sınırlama getirilmeli. Bir internet kafe sahibi bütün bilgisayarları kontrol edebiliyorsa bu sosyal mecrayı da yetkililer çok iyi takip ve kontrol etmeliler. Gençlerin gelişimini olumsuz yönde etkileyecek oyun paylaşımları, uygulamalar denetlenmeli. Bunun yerine sosyal medyada gençlerin gelişimi için eğitici içerikler oluşturulmalı. " ifadelerini kullandı.

Doğan Azrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı bu kararı olumlu gördüklerini ancak geç kalınmış bir karar olduğunu ifade etti.

"Uygun olmayan paylaşım yapan sosyal medya hesapları kapatılmalı"

7'den 70'e herkesin sosyal medya kullandığını ifade eden Azrak, "Her türlü uygun olmayan içerikler paylaşılıyor. Herkesin rahatlıkla faydalanacağı içerikler oluşturulmalı ve uygun olmayan paylaşım yapan sosyal medya hesapları kapatılmalı. Gençlerin gelişiminde sıkıntı oluşturacak oyunlar sosyal medyadan kaldırılmalı. Özellikle yalan haber paylaşımında bulunan sayfalar kapatılmalı." diye konuştu.

"İnsanın zamanını alan faydasız içeriklerden oluşan uygulamalar kaldırılmalı"

Sosyal medya kullanımına bir düzenleme getirilmesi gerektiğini ifade eden Özcan Görgülü, "Günlük ortalama 7 saat telefonla zaman geçiriyorum. Sosyal medya, oyunlar olsun kendimizi bunlardan alıkoyamıyoruz. TikTok gibi fayda sağlamayan uygulamalar kaldırılmalı. İnsanın zamanını alan faydasız içeriklerden oluşan uygulamalar kaldırılmalı. Bunun yerine kişiye faydası olacak, eğitimine katkı sağlayacak içerikler oluşturulmalı. Bu şekilde olunca kişi araştırmaya yönelir ve faydalı bir birey olur." dedi.

"Kişinin eğitimine fayda sağlayacak uygulamalar oluşturulmalı"

Günümüzde sosyal medyanın bir ihtiyaç olduğunu kaydeden Orhan Bayan, "Sosyal medyada çok vakit geçiriyoruz. Kişiler mahrem olan özel yaşamını sürekli paylaşıyor. Bu tür uygulama yerine kişiye fayda sağlayacak uygulamalar oluşturulmalı. Gençleri kitap okumaya yönlendirecek içerikler üretilmeli. Gençlere ön ayak olacak uygulamalar olmalı. Bu olursa doğru yetişen bir genç hem kendine hem de toplumuna faydası olur." diye konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir