• DOLAR 32.564
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2428.56
  • ...
Sel felaketinin yaşandığı bölgede enkaz çıkarma çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ve Sinop’un Ayancık ilçelerinde, selden zarar gören ev ile işyerlerinden çamur ve enkaz çıkarma çalışmaları sürürken, halkın yaraları sarılıyor.

 

Sağanak yağış sonrası sel baskınının yaşandığı Kastamonu, Sinop ve Bartın'daki selzedeler, böyle bir afete maruz kalabileceklerini tahmin edemediklerini dile getiriyor.

Özellikle Kastamonu'nun 8 ilçesinde etkili olan sel sularından en çok etkilenen ilçe Bozkurt oldu. Şiddetli yağış Bozkurt ilçesinin yanı sıra, Azdavay, Cide, Şenpazar, Daday, Küre, Ağlı ve İnebolu ilçelerinde de ciddi hasara sebep oldu.

Sel nedeniyle Kastamonu'da 62, Sinop'ta 15, Bartın'da 1 olmak üzere vefat sayısının 78'e yükseldi.

Sel felaketlerinin yaşandığı bölgelerde elektrik ve şebeke suyu altyapının zarar görmesi kesilmiş, yer yer elektrik ve su verilmeye başlandı.

Güvenlik amaçlı ilçeye giden yollarda kurulan kontrol noktalarında, araçlar kontrol edildikten sonra ilçeye girişlerine izin veriliyor.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından, daha önce sel tecrübesi olan Giresun'un Dereli ilçesi kaymakamı Murat Atıcı, Bozkurt Kaymakamlığı görevine atandı. Bozkurt Kaymakamı Okan Yenidünya ise Dereli ilçesi kaymakamlığı görevine getirildi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir