• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
​Zihinsel engelli 2 çocuğuyla yaşam savaşı veren hasta anneye sahip çıkıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Süraya Bakışğan, (55) Siirt merkez Yenimahalle 1514 sokakta birkaç aydır çöp yuvasına dönen evinde zihinsel engelli 2 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyordu.

Komşularından aldığı yardımların kesilmemesi için çöp yuvasına dönen evini terk etmek istemeyen Bakışğan, yakalandığı şeker hastalığı nedeniyle ayak parmakları iltihap tuttu ve çürüdü. Bu nedenle acilen ameliyata alınıp tedavi edilmesi gerekiyor.

Komşularının, durumu bildirmesi üzerine İLKHA muhabiri, ailenin evine gitti. Evin içerisine dolan sinekler, kirli bulaşıklar ve kötü kokular dikkat çekti.

Bakışğan'ın, bilincini kaybetmiş bir şekilde yatakta yatması ve oluşan yaralardan dolayı ayaklarına sineklerin doluşması görenlerinin içini sızlattı.

Bacağının dizine kadar kesilme ihtimali var

Bakışğan'ın kayınbiraderi Hilmi Bakışğan, yaptığı açıklamada, şeker hastalığı nedeniyle yengesinin ayak parmaklarında çürüme meydana geldiğini ve kesilmesi gerektiğini söyledi.

Bakışğan, "Ameliyat olmaması durumunda dize kadar kesilebilir. Anne ve kızları devletin himayesinde olması gerekiyor. Bu evde yaşayamazlar, kimse de onlara bakamaz, çürüyüp gidecekler. Burada ameliyat edilemediği içi Diyarbakır’a sevk edilmesi gerekiyor. Daha önce ev pis olduğu ve leş gibi koktuğu için bu evden çıkın dedim ama komşuların onlara yaptıkları yardımın kesilmemesi için kabul etmedi. Sağlık, can gittikten sonra paranın ne önemi var? Benim ağabeyim bu evde pis kokudan öldü." dedi.

Ailenin durumuna ilişkin İLKHA'ya bilgi veren Siirt Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Gökhan Merakçı,  olay yerine ilgili birimleri yönlendirdiklerini ve durumu da il Sağlık Müdürüne ilettiklerini söyledi.

Annenin, ambulansla Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığını söyleyen Merakçı, kızlarının ise engelli yaşam merkezinde koruma altına alındığını kaydetti.

"Elimizden gelen bütün imkânları bu aile için seferber edeceğiz"

Konuyla ilgili bilgi veren Siirt Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Abdurrezzak Kaya, ailenin durumunu daha önceden de takip ettiklerini ifade ederek, "Aylık rutin olarak evini de ziyaret etmekteydik.  Anne, iki engelli çocuğu ile yaşamakta ve bakım ücreti almaktadır. Sizin aracılığınızla yaşanan sıkıntı bize intikal etmesi üzerine acilen müdahale ettik. Anne Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı, çocuklar da engelli oldukları için Engelsiz Yaşam Merkezinde koruma altına alındı. Devletin himayesi altında olacaklar. Elimizden gelen bütün imkânları bu aile için seferber edeceğiz. Bizi ailenin durumundan haberdar ettiğiniz için teşekkür ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir